| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 1 d'abril de 2023


divendres, 29 de febrer de 2008
>

Els llibres en català, a l'ombra de la catedral

Un envelat acollirà a partir d'avui una setantena d'activitats

MARIA SOLDAN. Barcelona
L'envelat d'aquest any disposa d'un espai de 1.200 m², més petit que l'any passat. El caràcter festiu i participatiu serà l'atractiu d'aquesta edició de la Setmana del Llibre en Català, que acull fins al dia 9 una setantena d'activitats. A més de les conegudes signatures de llibres el cap de setmana, destaca Sofà 806 i el Premi Trajectòria al poeta Josep Palau i Fabre.

S'inaugura avui la 26a Setmana del Llibre en Català en un nou espai, l'avinguda de la Catedral. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, serà l'encarregat d'obrir les portes de la fira. «El nou lloc és una alternativa molt igualable a la plaça de Catalunya», comenta el president de la comissió organitzadora, Albert Pèlach. Tot i que l'envelat ocupa un espai de 1.200m², 600 m² menys que el 2007, tindrà el mateix volum d'oferta de llibres. També es mantindrà el nombre de llibreters, que són tretze, més els que participen divulgant els esdeveniments de la setmana arreu de Catalunya, que arriben a 350. L'any passat 205.000 persones van passar per l'envelat de la Setmana del llibre i es van recaptar 315.000 euros. Malgrat que aquest any tinguin un pressupost de 600.000 euros, igual que el 2007, l'organització pensa que potser no vendran tant com a la plaça Catalunya.

A l'envelat hi haurà exposat el major fons editorial en català. Es poden trobar fins a 80.000 títols que estaran repartits en tres seccions: ficció, no-ficció i infantil i juvenil, que alhora tindran subdivisions temàtiques. Les novetats editorials aparegudes des de l'1 de gener de 2008 només es trobaran a les llibreries. A part de la seu a l'avinguda de la Catedral s'hi afegeixen subseus en les gairebé 150 llibreries de tot Catalunya i a d'altres poblacions com ara Palma de Mallorca i Madrid.

Un dels punts forts d'aquest any és el Premi Trajectòria al poeta Josep Palau i Fabre, que va morir el cap de setmana passat. Quan l'escriptor va saber que rebria el premi, va demanar que es fes una vetllada poètica. «Ell volia llegir poesies d'altres autors que li agradaven», va dir Albert Pèlach. Els organitzadors de la setmana han respectat la seva voluntat i per homenatjar-lo l'actriu Montserrat Carulla farà un recital d'una tria de poemes del poeta.NOVES ACTIVITATS
A més de les llargues prestatgeries plenes de llibres, hi haurà dos espais, un per al Sofà 806 i l'altre per a les activitats infantils. Contacontes, titelles, pel·lícules i màgia seran les activitats protagonistes per als infants. Al sofà 806 és on seuran persones relacionades amb el món del llibre per dialogar sobre literatura, entre altres coses. Per tal de commemorar l'Any Rodoreda, joves i adults podran participar en la lectura pública de La plaça del Diamant que es farà en diferents poblacions de Catalunya. A la Biblioteca Xavier Benguerel es faran projeccions de films basats en obres literàries catalanes. Diumenge es farà un dictat obert a tothom al CCCB. I cada dia es farà una gimcana en què s'hauran de descobrir els enigmes que guarden les llibreries.
Divendres 29


Sofà 806. Diàleg entre Jordi Pujol i Vicent Sanchis.

Lloc: l'Envelat

Hora: 18.00 h


Dissabte 1
Cicle de cinema. El zoo d'en Pitus.

Lloc: Biblioteca Xavier Benguerel

Hora: 10.00 h


Diumenge 2
El Dictat.

Lloc: CCCB

Hora: 12.00 h


Dimarts 4
Lliurament del Premi Trajectòria a Palau i Fabre.

Lloc: l'Envelat.

Hora: 19.00 h


Dissabte 8
Lectura pública de La plaça del Diamant.

Lloc: davant del Mercat de Santa Caterina.

Hora: 11.00 h


Diumenge 9
Mag Lari.

Lloc: l'Envelat. Hora: 18.30 hAquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.