| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 18 de setembre de 2021


dijous, 28 de febrer de 2008
>

Tarragona estudiarà si redueix el cabal que rep de l'Ebre en el futur

Podrà extreure dos hectòmetres cúbics més d'aigua dels pous durant vint anys

AZAHARA PALOMARES. Tarragona
L'empresa municipal d'aigües de Tarragona, Ematsa, tindrà a partir d'aquest any la possibilitat d'extreure 2,015 hectòmetres cúbics més anuals dels pous de la seva titularitat durant els propers vint anys. Aquest serà un dels beneficis de la cessió d'aigua pròpia a l'àrea metropolitana de Barcelona, tal com va destacar ahir l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. El batlle va explicar que Ematsa estudiarà si, amb aquesta ampliació de les concessions, es redueix el cabal que es rep de l'Ebre.L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ja ha garantit al consistori que l'ampliació de les concessions d'extracció dels pous Franquès, la Boella, Soler Bas i Renau s'autoritzarà per als propers vint anys. Amb aquests nous recursos, Ematsa es plantejarà (un cop finalitzat el decret de sequera) quin nou ús en fa i com afectarà això el cabal que rep de l'Ebre a través del minitransvasament. «S'haurà d'estudiar si es barregen o si es privilegien els recursos propis», va afirmar Ballesteros, que va reconèixer que l'aigua de la xarxa del CAT «està molt gravada per impostos».

Amb l'ampliació de la concessió, Tarragona guanyarà, segons els càlculs municipals, sis milions d'euros en valor patrimonial i podrà assumir «un creixement sostenible en el futur, sense posar en risc l'equilibri ecològic».

Ballesteros va negar rotundament que la cessió d'aigua a Barcelona suposi el traspàs d'aigua de l'Ebre, i va anunciar que tècnics de l'ACA i d'Ematsa faran balanços hídrics i controls diaris dels pous si finalment es produeix l'enviament d'aigua a la capital catalana. «És la nostra responsabilitat de solidaritat amb Catalunya», va sentenciar.JOSEP FÈLIX BALLESTEROS
alcalde de tarragona
«Les concessions estalviaran a Ematsa costos de compra d'aigua»

«Serem un dels territoris amb millor garantia de recursos hídrics»


ERNEST PARÍS
regidor de medi ambient de l'ajuntament de reus
«La concessió d'aigua és un exercici de responsabilitat i solidaritat amb Barcelona , perquè nosaltres, els de Reus, sabem el que és passar set»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Reconnexió a la xarxa

>Reus estudia els seus pous

>Duran es decanta ara per influir «des de la barrera» i no per pactar amb el PSOE

>LES REACCIONS

>Els regants del Delta s'oposen a la venda de l'aigua de Tarragona a Barcelona

>L'Estat aprova l'abastament del Penedès amb aigua del sistema Ter-Llobregat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.