| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 24 de setembre de 2021


dijous, 28 de febrer de 2008
>

El Síndic de Gregues conclou que s'estan corregint els problemes de nitrats en molts municipis

Forallac, la Pera i Ventalló, però, es mostren crítics amb l'actuació de l'ACA

JOAN TRILLAS. Girona
El Síndic de Greuges ha finalitzat l'estudi que havia iniciat d'ofici sobre l'excés de nitrats en xarxes d'aigua i destaca que actualment molts municipis ja no tenen aquest problema, sobretot arran de les diferents actuacions que s'han fet per posar fi a la contaminació. Amb tot, aquest estudi s'ha fet només en 61 dels 101 municipis catalans amb problemes, tot i que d'aquests només n'han contestat 27. Forallac, la Pera i Ventalló, però, es mostren crítics amb l'actuació de l'ACA.

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha fet arribar al Departament de Medi Ambient i Habitatge les conclusions de l'actuació d'ofici que va obrir sobre l'excés de nitrats en xarxes d'aigua. El setembre del 2006 el Síndic va obrir un estudi després de conèixer les dades d'un treball del Departament de Salut, que evidenciava que 101 xarxes d'aigua tenien una quantitat de nitrats que superava els límits permesos per la legislació vigent i feia que l'aigua no fos potable. El Departament de Medi Ambient va informar el Síndic de les alternatives de proveïment que s'havien portat a terme als municipis afectats, com ara l'execució de noves captacions, la connexió a altres xarxes i la instal·lació d'una planta de tractament d'aigua per posar fi a la contaminació.

Tres ajuntaments, però, Forallac i la Pera (Baix Empordà) i Ventalló (Alt Empordà) han fet arribar al Síndic la seva disconformitat amb actuacions de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). El Síndic ha traslladat al departament les queixes dels tres ajuntaments perquè hi pugui intervenir. L'Ajuntament de la Pera, segons les conclusions del Síndic, manté que no té cap informació sobre possibles alternatives. Per la seva part, l'ACA assegura que està prevista, en aquest municipi, una nova captació per posar fi a la contaminació que hi ha.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.