| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 24 de setembre de 2021


dijous, 28 de febrer de 2008
>

Qui és que malbarata l'aigua?XICU RIU. VERGES (BAIX EMPORDÀ)..

Sóc pagès i pateixo com tots els companys del Baix Ter la sequera que tenim. Però se'm regiren els budells quan des de l'administració ens diuen que no tindrem aigua per poder regar els nostres camps.

En les campanyes de reg del 2006 i 2007 el conjunt de les set comunitats de regants del Ter, a petició de l'ACA, vàrem estalviar 13 hm³ cada any. On són els 26 hm³ (26.000.000.000 de litres!) que hem estalviat aquests dos anys?

A l'àrea metropolitana de Barcelona s'hi deriven cada any 240 hm³ d'aigua del Ter, dels quals se'n perden un 25% (una quarta part!) per fugues de la xarxa de conducció de l'aigua. I jo em pregunto: si l'ACA, o Aigües Ter-Llobregat, o qui pertoqui, reparessin les canonades, ¿no s'estalviarien uns 60 hm³ l'any, que és l'aigua que necessitem les set comunitats de regants per cada campanya? Qui és que malbarata l'aigua, realment? Els pagesos gastem el 20% de l'aigua del Ter per mantenir els camps productius i el paisatge verd i maco, i a més recarreguem els aqüífers, ja que el 50% de l'aigua que tirem al camp es filtra al subsòl, que és d'on molts dels nostres ajuntaments capten l'aigua per al subministrament municipal.

Polítics, ACA, ATLL, Agbar… poseu rodes als vaixells, i que vagin de pressa. I no perdeu el temps enganyant la gent dient-li que es poden regar els testos amb l'aigua de coure les verdures (si s'han cuit amb sal, les flors adéu-siau).

Porteu aigua de seguida d'allà on sigui, però ràpidament, que si no ho feu així, des del Pasteral a mar també n'hi haureu de dur, i els vaixells no hi arribaran.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.