| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 23 d'octubre de 2019


dimarts, 26 de febrer de 2008
>

Els amos de Pinya de Rosa de Blanes volen vendre's la finca i l'Ajuntament insta la Generalitat a impedir-ho

Tenen una oferta de 24 milions, molt per sobre de la valoració del govern català

ANNA PUIG. Blanes
Els propietaris del paratge Pinya de Rosa de Blanes volen vendre's la finca a un altre particular. Aquesta és la informació que té l'Ajuntament de Blanes i tots els grups municipals van aprovar ahir en el ple una moció d'urgència en què insten la Generalitat a exercir el dret de tempteig que té reconegut. Segons ha pogut saber aquest diari l'opció de venda que hi ha sobre la taula és de 24 milions d'euros, molt per sobre de la taxació que havia fet el govern català, que era d'entre 12 i 15 milions.

El regidor d'Urbanisme, Carles Gibert (CiU), va explicar que els propietaris de Pinya de Rosa tenen la intenció de vendre's els terrenys a un altre particular i, abans que això no passi, va demanar el suport de tots els grups per aprovar una moció instant la Generalitat a actuar perquè aquesta operació «no vagi en perjudici del projecte que hi ha per a aquest paratge».

El portaveu del PSC, Josep Marigó, va reclamar que s'investigui «què hi ha al darrere d'aquest comprador ja que els diners que es posen sobre la taula no s'adiuen amb la qualificació urbanística del terreny», insinuant que es podria tractar d'una operació especulativa.

Per la seva banda, el portaveu d'EUiA, Joan Salmeron, va qualificar la notícia de «sorpresa» i va reclamar una actuació «ràpida i urgent».

Pinya de Rosa és un paratge on s'hi havia projectat fer 330 xalets. La mobilització popular i el suport de tots els grups municipals va provocar que la Generalitat decidís protegir el paratge. Els límits ja estan establerts –es va fer el 2006, amb dos anys de retard– i el que encara no s'ha resolt és la indemnització que es dóna als propietaris, hereus del fundador del paratge, Fernando Rivière. Fins que no es faci aquest pas, no es podran desenvolupar la resta de projectes que estan previstos per aquesta zona.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.