| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 15 d'octubre de 2019


dimarts, 26 de febrer de 2008
>

Lloret també reclama la fi del transvasament del Ter i Banyoles farà una ordenança de l'aiguaR.E. A.P. M.B.

La sequera que afecta Catalunya fa que cada vegada més municipis i institucions gironines impulsin i aprovin mesures destinades a pal·liar la situació actual o a prevenir el malbaratament de l'aigua.ORDENANÇA A BANYOLES.
Els quatre grups polítics representats a l'Ajuntament de Banyoles (CiU i el PSC, al govern, i ERC i ICV-Independents de Banyoles, a l'oposició) van aprovar per unanimitat en el ple celebrat ahir a la nit una moció, presentada per la formació ecosocialista, en què es proposen una sèrie de mesures encaminades a regular l'ús de l'aigua. Entre aquestes mesures destaca l'elaboració d'una ordenança específica, en la qual es prevegi la reutilització de determinades aigües, la instal·lació d'aparells per controlar el consum en certs equipaments (com ara piscines), la plantació d'espècies autòctones que no necessitin gaire aigua en espais públics, així com un règim sancionador per a les empreses o particulars que s'excedeixin en el consum. Arran de la moció, l'Ajuntament es compromet també a elaborar un estudi sobre la capacitat dels aqüífers de l'estany (d'on es nodreix la xarxa de la ciutat) i un protocol d'actuació en cas de sequera extrema. Algunes de les accions proposades ja s'estan aplicant, segons van puntualitzar des de l'equip de govern.

MOCIÓ A LLORET DE MAR.
El ple de Lloret va aprovar ahir una moció per reclamar que s'apliquin mesures per pal·liar els efectes de la sequera a la conca del Ter, per restituir-ne el cabal ecològic. És el mateix text que va aprovar la Diputació la setmana passada i, segons va explicar el regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera, Lloret hi dóna suport perquè considera que cal començar a aplicar una nova política de l'aigua. Segons Riera, cal començar a posar fi al transvasament d'aigua del Ter cap a l'àrea metropolitana de Barcelona i apostar per altres alternatives. «Dins el panorama que hi ha al país, Lloret és com un oasi ja que, per sort, no tenim problemes de subministrament d'aigua. Tot i això, som solidaris amb els municipis que s'abasteixen de la conca del Ter», va manifestar.

CAMPANYA AL GIRONÈS.
L'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Gironès impulsarà a partir del mes de març una campanya de sensibilització sobre la necessitat d'estalviar aigua. Aquesta iniciativa, sota el lema El Gironès estalvia aigua. A casa, estalviarem aigua, es portarà a terme a set pobles de la comarca realitzant diferents accions per conscienciar la població i contribuir a l'estalvi d'aigua.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.