| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 19 d'octubre de 2019


dimarts, 26 de febrer de 2008
>

La reforma de la rambla Joaquim Ruyra de Blanes començarà a l'octubre i costarà quatre milions

S'eliminaran les llambordes i es reutilitzaran com a element decoratiu en altres carrers

ANNA PUIG. Blanes
El ple de Blanes va aprovar ahir la reforma de la rambla Joaquim Ruyra i els carrers de l'entorn. L'actuació està pressupostada en 4 milions d'euros i les obres començaran en les el proper mes d'octubre. El projecte preveu una remodelació integral d'aquest eix tan cèntric. La calçada i les voreres estaran al mateix nivell i s'eliminarà un carril de circulació per ampliar l'espai per a vianants. Es retiraran les llambordes actuals de la calçada i es reutilitzaran com a element decoratiu en altres carrers.


+ La rambla Joaquim Ruyra és un dels principals vials de circulació de Blanes. Foto: L.J.

La rambla Joaquim Ruyra és l'antiga riera de Blanes. El carrer té llambordes i les voreres són molt estretes en alguns trams. Després que a principis dels anys noranta es fes el nou passeig de mar en la part centre i que el 2003 finalitzessin les obres de millora del carrer Ample, ara toca remodelar l'altre sector cèntric. De fet la iniciativa es va començar a treballar en l'anterior mandat i ahir en el ple es va fer l'aprovació inicial del projecte.

Segons va explicar el regidor d'Urbanisme i Obra Pública, Carles Gibert (CiU), l'objectiu és ordenar i reurbanitzar aquesta zona, que inclou tot el Joaquim Ruyra i carrers adjacents com el Muralla, Xavier Brunet, Sant Antoni i Raval –fins a l'altura del carrer Ample–. Una de les novetats és que tots aquests carrers seran de plataforma única –la calçada i les voreres estaran al mateix nivell–. L'espai per a vianants serà més ampli i, en contrapartida, s'eliminarà un carril de circulació per a vehicles. A les voreres s'hi posaran lloses de pedra de Girona i les característiques llambordes del vial de vehicles es trauran i el carrer es pavimentarà. «Aquestes llambordes, però, les reutilitzarem com a element decoratiu en altres carrers», explica Gibert. Així, se'n posaran al carrer Muralla, que es convertirà exclusivament de vianants. D'altres es col·locaran als carrers Xavier Brunet i Raval.

Finalment, el projecte inclou la millora dels serveis. L'enllumenat serà totalment nou i s'aprofitarà per instal·lar una canonada d'aigua regenerada que es connectarà a la futura xarxa d'aigua de la depuradora.

Les obres començaran a l'octubre i tenen un termini d'execució d'entre sis i vuit mesos. Gibert sosté que els treballs s'hauran de fer per fases i que hi haurà incidències en la circulació en ser un dels principals vials de la ciutat.CONTRIBUCIONS DELS VEÏNS
En el ple també es van aprovar les contribucions que pagaran els veïns. En concret, finançaran un 16% del total del cost –és a dir, uns 720.000 euros–. D'aquests diners, la meitat els pagaran els propietaris de plantes baixes –bàsicament comerciants–i la resta, entre els veïns dels pisos superiors.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Reivindicació històrica

>El carrer Migdia de Girona serà de doble sentit a partir de dilluns i durant un any

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.