| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 11 d'abril de 2021


dissabte, 23 de febrer de 2008
>

Estafes, bans i reclamacions

Els ajuntaments informen els veïns que redueixin el consum, creix la demanda de «kits» per a les aixetes de casa i alguns aprofiten per estafar els ciutadans sobre la potabilitat de l'aigua

M. VICENTE M. BARRERA.

+ El riu Ter al pas de les Deveses de Salt. Foto: DAVID BRUGUÉ

Els ajuntaments recomanen als veïns, a través de bans i fulletons informatius, que estalviïn aigua i hi ha molta demanda per tenir airejadors d'aigua.ROSES.
L'Ajuntament és un dels molts que ha apostat per fer un ban en què informa els veïns que no es pot regar jardins, ni omplir piscines privades ni rentar vehicles amb mànega. També s'adverteix als industrials que no es poden rentar embarcacions amb finalitats lúdiques. Paral·lelament, l'ajuntament ha detectat cinc casos d'un intent d'estafa, en què algú es presenta al domicili d'un veí per fer-li creure que l'aigua no és apte pel consum i perquè compri un aparell de 1.000 euros que la potabilitza. La fórmula que feien servir era posar un elèctrode en un got que tornava l'aigua marró.

CASTELLÓ D'EMPÚRIES.
L'Ajuntament té 200 persones en llista d'espera, que van demanar poder tenir un kit d'estalvi d'aigua per a les aixetes, dins la campanya promoguda amb Roses, Cadaqués i Llançà. Se n'han repartit 145 i el consistori pagarà aquests 200 kits de més que s'han sol·licitat.

L'ESCALA.
El consistori també ha editat un ban en què recorda que no està permès el reg de carrers, jardins i altres espais ni tampoc la neteja de cotxes amb mànega, excepte les empreses que s'hi dediquen professionalment. A part, l'alcalde ha dit que ja té subvenció per a les 21 dutxes de pagament que vol instal·lar a l'estiu, tot i que no sap si es podran usar si continua la sequera.

CELRÀ.
L'Ajuntament ha adoptat també les mesures previstes pel decret de sequera de la Generalitat. D'aquesta manera, el consistori ha difós per tot el municipi cartells i fulletons informatius perquè els ciutadans prenguin consciència de la situació i adoptin també les mesures establertes, especialment en el rec de jardins, el rentat de vehicles amb mànega i en el manteniment de les piscines.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Adhesions per tornar cabal al Ter

>Susqueda, ben buit.. La sequera i el poc cabal del Ter comencen a deixar algunes famílies sense aigua del pou

>50 milions de pèrdues al camp

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.