| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de juliol de 2022


dissabte, 23 de febrer de 2008
>

Penedès. El primer pla de mandat de Cubelles inclou la redacció d'un nou pla general

Pisos «de baix cost» i el nou port esportiu són dos projectes més dels que recull el document

MÍRIAM DE LAMO. Cubelles
La redacció d'un nou pla general d'ordenació urbanística, l'impuls del port esportiu i la construcció de pisos de lloguer i compra «de baix cost» són tres dels projectes que l'equip de govern de Cubelles (PSC-CiU-ERC) inclou en el pla de mandat 2007-2011. L'alcaldessa i els regidors del govern van presentar el document, junt amb el pressupost d'enguany, en una audiència pública, dimecres al vespre. El tripartit de Cubelles va emfatitzar la novetat que suposa el fet d'haver elaborat, per primera vegada, un pla de mandat, en el qual també s'inclou un «treball pel desmantellament de l'actual central tèrmica» del municipi.


+ El govern va presentar el pla de mandat i el pressupost pel 2008 en una audiència pública, al Cinema Mediterrani. Foto: M.L.

L'alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero (PSC), va assegurar que el pla de mandat és «un recull dels programes electorals» dels tres socis de govern, al Cinema Mediterrani, davant d'una setantena de persones. Romero també va recalcar que el pla de mandat «està obert» a les incorporacions que vulguin anar fent els veïns durant els pròxims mesos.

A banda de la redacció d'un pla general, o la construcció de pisos «de baix cost», primer de lloguer i posteriorment de venda, el pla inclou projectes com ara la finalització del procés urbanístic de les urbanitzacions Estorera i Ricreu, i un pla urgent de condicionament i rehabilitació de les voreres, els asfalts i els serveis de la via pública. L'adequació d'accessos, voreres, il·luminació i zona d'aparcament a l'entorn de l'institut, la renovació de l'enllumenat de la urbanització la Gaviota, i l'adequació de les instal·lacions de Ràdio Cubelles són tres propostes més. El document també pren el compromís del «treball pel desmantellament de la central tèrmica, seguint l'acord de ple». «En tot moment defensarem els interessos dels ciutadans», sosté el govern en referència a la tèrmica, al pla de mandat.

Bona part dels veïns que van prendre la paraula durant l'audiència van felicitar l'equip de govern per haver elaborat el document. Els ciutadans van interessar-se per temes com ara la remodelació de la façana marítima –que ajudarà a evitar inundacions, segons va dir el regidor de CiU Joan Albet–, l'accessibilitat, també inclosa en el pla, i la devolució dels diners sobrants dels projectes d'urbanitzacions que ja s'han executat al municipi com ara Mas Trader II. En aquest sentit, l'alcaldessa va assegurar que l'objectiu és «tancar» aquests processos de les urbanitzacions; Romero també va anunciar que el govern demanarà la connexió gratuïta a la xarxa d'aigua provinent d'Abrera, com a contraprestació pel fet que una de les noves dessalinitzadores de Catalunya es construeixi a Cunit, en una zona molt propera a Cubelles. NOTÍCIES RELACIONADES

>Penedès. Pressupost pel 2008

>Cubelles programa la redacció d'un nou planejament urbanístic

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.