| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 25 de gener de 2022


divendres, 22 de febrer de 2008
>

L'ACA signa el precontracte amb el Camp per dur aigua a Barcelona i rebutja altre cop tot transvasamentE. ANSOLA.

El govern català manté la previsió que, si continua sense ploure, el primer vaixell d'aigua potable arribarà al port de Barcelona al maig i els talls als habitatges s'activaran a final d'estiu, quan els embassaments estiguin a un15% de la capacitat. Pal·liar els efectes de la sequera té un cost, de moment, de 78 milions d'euros, 10 dels quals es dediquen a adaptar el port de Barcelona, que estarà llest a l'abril, per dur-hi aigua en vaixell. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ja té signats precontractes per portar aigua dels aqüífers de Tarragona, la dessalinitzadora de Carboneras, a Almeria, i el canal de Provença. La mesura es podria ampliar a altres àmbits d'acord amb les negociacions que manté el Departament de Medi Ambient però que ahir el conseller Francesc Baltasar no va voler detallar.

La partida més gran de les obres en marxa, 53 milions, es destina a la recuperació de pous, i 15 milions més són per a subvencions als ajuntaments que tenen problemes en l'abastament. Per posar fi a la sequera a llarg termini, el pla de l'ACA també inclou la construcció de dessalinitzadores al Prat, Cunit i Tordera, i l'ampliació de la de Blanes, que aportarien un total de 200 hectòmetres cúbics. 100 hm³ més provindrien de la recuperació d'aqüífers, la reutilització d'aigua de depuradora i la millora de les fugues a la xarxa. Aquestes noves aportacions, que formen part de les obres alternatives a l'antic PHN i estan valorades en 1.200 milions, les va utilitzar ahir el conseller per tornar a rebutjar totalment l'execució de qualsevol transvasament, sigui de l'Ebre, el Roine o el Segre. Unes actuacions que, segons ell, «no ens permetria portar a terme ni la Unió Europea».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.