| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 15 de novembre de 2019


dimarts, 19 de febrer de 2008
>

El transport escolar urbà a la Selva es mantindrà fins a final de curs, però a partir del vinent ja no serà gratuït

Els pares pagaran part del cost, ja que Educació ha decidit no augmentar el fons

ANNA PUIG. Santa Coloma de Farners
El transport escolar urbà a la comarca de la Selva es mantindrà fins a final de curs. Així ho van acordar el Consell Comarcal i els principals municipis afectats ahir en una reunió. La disminució de fons previstos per part d'Educació va provocar que el Consell Comarcal, gestor del servei, amenacés de suprimir-lo a l'abril si els municipis no participaven en el finançament. Finalment s'ha decidit seguir fins a final de curs i, a partir del vinent, pares i ajuntaments hauran de pagar part del cost.

Hi ha un acord per mantenir el servei fins a final de curs, però, segons va reconèixer ahir la consellera comarcal d'Educació, Sonia da Silva, encara no està clar com es finançarà. A la reunió d'ahir hi van assistir el president comarcal, Robert Fauria; la consellera delegada d'Educació, i els alcaldes de Vidreres, de Sils, de Maçanet i de Caldes. Tots van coincidir a dir que és de vital importància mantenir el transport escolar urbà, i les parts es van comprometre a assumir la seva part de responsabilitat. «Els alcaldes han entès perfectament la situació i estan d'acord que el servei que es dóna és l'adequat. Per tant, ens hem compromès tots plegats a trobar una sortida que permeti resoldre el problema econòmic que s'ha generat en aquest curs», manifestava el president comarcal.

Segons explicava Da Silva, el Consell Comarcal es tornarà a reunir amb Educació per si es pot renegociar l'ajut per a aquest servei. Si la Generalitat decidís mantenir la seva postura, una de les possibilitats és que el consell pagui el cost de manera provisional a l'espera que, en el proper exercici, els ajuntaments hagin destinat partides en els pressupostos per cobrir part del cost d'aquest any i del vinent. Això, però, es decidirà en properes reunions.

Tot i així està clar que amb vista al proper curs, cal buscar una nova fórmula de finançament compartit entre el consell, els ajuntaments i els pares dels escolars, tal com es fa en altres comarques gironines. NOTÍCIES RELACIONADES

>Un servei no obligatori

>El transport escolar urbà a la Selva es mantindrà fins a final de curs però el vinent ja no serà gratuït

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.