| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 2 de juliol de 2022


dilluns, 18 de febrer de 2008
>

L'artista Jordi Boldú vol fitxar des de la capella de Sant Roc la data d'aniversari de tots els vallencs

Caldrà omplir una butlleta que autoritzarà la publicació de la data de naixement

A. ESTALLO. Valls
L'artista Jordi Boldú (Riudebitlles, 1972) inaugura divendres vinent (20 h) a la capella de Sant Roc el projecte 25.011 Ànimes?, la primera col·lecció pública d'aniversaris de la gent de Valls. Aquest recinte serà fins al 6 d'abril el centre de recollida d'aniversaris i de les butlletes que s'hauran escampat per diferents punts de la ciutat durant els pròxims dies i en què els ciutadans podran anotar la data de naixement i autoritzar-ne la publicació en un catàleg que s'editarà posteriorment.


+ A la dreta, l'artista acompanyat de Jordi París, director del Museu de Valls. Foto: A.E.

Els espectadors que assisteixin divendres, 22 de febrer, a la inauguració de 25.011 Ànimes? quedaran sorpresos. A la capella de Sant Roc només hi haurà un calendari desplegat de tot un any sencer, incloent-hi el 29 de febrer, en què els visitants hauran d'inscriure la seva data de naixement. L'autor, que té una veritable obsessió per arxivar les dates d'aniversari de la gent que coneix, també haurà instal·lat a la capella la seva col·lecció particular d'aniversaris.

L'exposició pren el nom dels 25.011 habitants que hi havia a Valls el 31 de desembre de 2007 i vol ser un homenatge a totes les persones que viuen a la capital de l'Alt Camp. «Tot a partir només de fer pública la data del seu naixement», diu l'artista. En una carta adreçada a l'alcaldessa de Valls, Dolors Batalla, ha sol·licitat una còpia reduïda del cens d'habitants de Valls «on només constarien el nom i cognoms i la data de naixement», però, com que és conscient que es tracta d'informació «de caràcter privat i íntim», sap que la petició li serà denegada. És per aquesta raó que l'artista ha optat per convertir la capella de Sant Roc en el centre d'operacions del projecte.

Jordi Boldú, que va néixer el 6 de maig de 1972, el mateix dia que el pare de la psicoanàlisi, Sigmund Freud, però 116 anys després, també ha escampat per internet aquest nou projecte a través de la pàgina www.museudevalls.org/capelladesantroc i de l'adreça virtual 25011anmes@gmail.com

L'autor, a més d'escampar butlletes per diferents llocs de Valls i de fer una aproximació directa a persones i col·lectius de la ciutat, també farà una campanya intensiva de recollida d'aniversaris el dia 9 de març. El mateix artista serà durant tot el dia a la capella de Sant Roc, des de les nou del matí fins a les vuit de la tarda, per divulgar la seva iniciativa. Quan ja hagi recollit les butlletes, Jordi Boldú en farà el buidatge i ordenarà tot el material. El projecte 25.011 Ànimes? culminarà amb la publicació d'un catàleg amb el nom i cognoms i la data de naixement de tots els vallencs que hagin donat el seu consentiment.

25.011 Ànimes? forma part de la programació de la capella de Sant Roc dins la temporada 2007/2008, i la promou el Museu de Valls, amb Celia de Diego Thomas com a comissària del cicle. Boldú ha destacat pels seus treballs creatius, com ara l'adhesiu En qualsevol moment pot explotar , per al cicle outlet de l'aparador de Caja Madrid (Barcelona, 2006), o el projecte biblio/teca/u.tòpic-a/05 , per a la Biblioteca Jaume Fuster. Actualment col·labora en el programa d'arts visuals del centre cívic Can Felipa de Barcelona.



Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.