| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 22 d'octubre de 2017


dissabte, 16 de febrer de 2008
>

Publiquen els Quaderns de Sarrià de Ter i Sant Llorenç de la Muga

Els volums, el 130 i 131 de la col·lecció, seran presentats avui

L.P.. Sarrià de Ter
La Revista de Girona publica dos volums més de la seva col·lecció Quaderns de monogràfics sobre poblacions gironines. Aquesta vegada estan dedicats a Sant Llorenç de la Muga i Sarrià de Ter, que corresponen als números 130 i 131 respectivament, i que seran presentats avui en aquestes poblacions.+ Un detall d'una foto de l'escola de nenes de Sant Llorenç, el 1930, i l'equip d'handbol, N.S. Montserrat de Sarrià, el 1960.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura Roger Zamorano presentarà avui les monografies de Sant Llorenç de la Muga i Sarrià de Ter, en dos actes diferents. A les dotze del migdia, es farà la presentació de Sant Llorenç al centre cívic de la vila, i, a les sis de la tarda, la de Sarrià, al Coro.

La monografia de Sant Llorenç ha estat escrita per Marià Baig i la de Sarrià per Javier Antón Pelayo. En cadascun d'aquests llibres es reconstrueix la història d'aquests municipis i s'expliquen les diferents característiques que els defineixen, com ara la indústria, el comerç, la cultura, les festes i les tradicions.

De Sant Llorenç, a l'Alt Empordà, en destaca l'especial i accidentada orografia, en l'emplaçament dels Terraforts de l'Empordà.

Pel que fa a Sarrià, un dels pobles més petits de la comarca del Gironès i situat a la riba esquerra del Ter, s'incideix especialment en la indústria i en el fet que dues principals vies de comunicació, l'N-II i l'AP-7, travessen el municipi i el condicionen, però també l'esport, especialment l'handbol, té capítols propis.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.