| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 11 de novembre de 2019


divendres, 15 de febrer de 2008
>

Es restauraran «in situ» escultures dels Jardins de Santa Clotilde de LloretEL PUNT. Lloret de Mar

Set escultures dels Jardins de Santa Clotilde Lloret de Mar seran restaurades in situ, al llarg d'aquest any per tècnics del Departament de Patrimoni de la Generalitat. Així ho va explicar abans-d'ahir la regidora Laura Bertran. La restauració d'aquestes peces, adquirides pel constructor dels jardins, el marquès de Roviralta a mitjan segle XX, forma part de la segona fase de restauració dels jardins, que es va iniciar amb la de la vegetació. Per aquest 2008, es preveu que se'n restaurin set més i la intenció de l'Ajuntament és que aquesta segona fase es faci als mateixos jardins, almenys algunes peces. Segons la regidora de Cultura, Laura Bertran, la restauració en directe pot ser un atractiu més per als visitants dels jardins. La restauració de les següents set escultures, es farà aquest any. El cost total de la intervenció és d'uns 33.000 euros, el 70% dels quals l'ha finançat el Departament de Patrimoni de la Generalitat, i el 30%, l'Ajuntament.

L'any passat es van restaurar quatre de les escultures, les que estaven pitjor i que comportaven un cert perill per als visitants. Els primers quatre «habitants estàtics», com les anomena Bertran, que s'han restaurat es van portar al taller per fer estudis en profunditat que determinessin com són internament aquestes peces. A més, també s'han fixat i consolidat, ja que un dels problemes era la seva inestabilitat.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.