| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 15 de novembre de 2019


divendres, 15 de febrer de 2008
>

L'aturada buida moltes escoles

 Foto: D.V. A.P. J.C.

 Foto: D.V. A.P. J.C.

 Foto: D.V. A.P. J.C.

+ A dalt, una aula de l'escola Sant Roc d'Olot sense ningú. A sota, mestres de Maçanet fan pancartes per anar a la vaga, nens en una classe del Mare de Déu del Mont de Girona i bates penjades en una aula d'infantil. Foto: D.V. A.P. J.C.

El seguiment de l'aturada a Girona ciutat tenia molts contrastos. Centres que funcionaven a ple rendiment, diverses escoles amb mitja plantilla en vaga i centres educatius on només hi havia els professors de serveis mínims. La majoria va apostar per fer activitats alternatives per no perjudicar els alumnes que es van quedar a casa.

A l'Alt Empordà la majoria d'aules eren buides; a l'escola Josep Pallach de Figueres només hi va anar un nen, al CEIP M. Àngels Anglada no n'hi va anar cap i l'escola de Borrassà estava tancada.

A la Garrotxa, les escoles Castanyer de Sant Joan les Fonts i Lluís Maria Mestres i Sant Roc d'Olot no van tenir cap alumne. La directora d'aquesta última, Dolors Peñascal, va agrair la comprensió que això representava per part dels pares respecte al dret de vaga dels docents.

La vaga es va seguir de manera massiva a la Selva. En casos excepcionals, les classes es van fer amb normalitat, com ara a l'escola Joaquim Ruyra de Blanes, on només sis mestres del 28 que hi ha en plantilla van fer vaga. Al CEIP Sant Esteve de Caldes la meitat de l'alumnat va poder anar a classe. I, a l'altre extrem, el centre Sant Jordi de Maçanet. Tots els mestres van fer vaga i dels 625 alumnes només un va anar a l'escola. (Informació feta per Mar Vicente, Jordi Casas, Anna Puig i Dani Vilà.) NOTÍCIES RELACIONADES

>L'endemà de la vaga

>Seguiment majoritari a la vaga d'educació

>Maragall: «Es pren nota del malestar»

>Creu que la vaga haurà servit d'alguna cosa?

>El dia de les àvies

>L'enquesta

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.