| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 13 de desembre de 2019


divendres, 15 de febrer de 2008
>

El dia de les àviesla crònica

DANI VILÀ. Girona

+ L'entrada del CEIP Montfalgars es va fer amb molts menys alumnes que de costum. Foto: D.V.

Faltaven pocs minuts per a les nou del matí i davant de l'entrada de l'escola Montfalgars només una trentena d'alumnes, dels 454 estudiants que té, esperaven l'obertura del centre. «A vegades hi ha tants nanos que costa entrar», admetia un dels pares que duia el seu fill a classe. La vaga ha generat un trencaclosques d'horaris, segons quins mestres la secundaven. «El meu fill pot venir a les onze», deia una mare, desconcertada per tanta variació, mentre una altra portava només un fill a classe perquè l'altre no l'hi podia dur fins a la tarda.

A pocs metres, l'IES Santa Eugènia mostrava una imatge molt explicativa. L'aparcament de motos dels alumnes era gairebé buit, mentre que l'aparcament de professors es veia ple de cotxes. Aquesta visió es complementava amb la d'adolescents al centre de Girona abans del migdia, ja fos prenent alguna cosa en una terrassa o passejant en les botigues de moda.

Alguns centres com l'escola Dalmau Carles o el CEIP Santa Eugènia exemplificaven la imatge més arquetípica de vaga, amb la presència mínima de docents, no més enllà dels serveis mínims ordenats.

Les persianes tancades al Dalmau Carles recordaven més la visió de molts apartaments de costa durant l'hivern que una escola en època de classe. En el sentit contrari, l'escola Mare de Déu del Mont funcionava amb normalitat, ja que es va consensuar entre tot el claustre no fer vaga. Altres centres, com ara l'Annexa, anaven a mig gas. Alguns mestres ho aprofitaven per fer neteja, mentre a les aules s'hi feien activitats fora del currículum.

Els pares van tenir el principal maldecap per buscar alternativa i trobar familiars que s'encarreguessin dels nens durant el dia de vaga. Les àvies van ser el recurs més utilitzat i era visible al voltant del mercat del Lleó o d'altres zones de compra, on moltes àvies anaven acompanyades del néts. Això sí, els alumnes de primària admetien que desconeixien els motius de la vaga i només professaven un alegre «Avui és festa!». Al final tothom, qui més qui menys, es va espavilar i va solucionar el problema. Ja es veuria si seria tan fàcil si un dia totes les àvies decidissin fer vaga. NOTÍCIES RELACIONADES

>L'endemà de la vaga

>Seguiment majoritari a la vaga d'educació

>Maragall: «Es pren nota del malestar»

>L'enquesta

>L'aturada buida moltes escoles

>Creu que la vaga haurà servit d'alguna cosa?

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.