| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 13 d'abril de 2024


dimarts, 12 de febrer de 2008
>

Els sindicats de mestres preveuen un seguiment massiu de la vaga

ICV apel·la al diàleg i diu que no comparteix la gestió indirecta dels centres

MARCEL BARRERA. Barcelona
Els sindicats de mestres, després d'una setmana de sondejos en escoles i instituts, estan convençuts que hi haurà un seguiment massiu de la vaga convocada per aquest dijous contra el document de bases de la llei catalana d'educació (LEC). Segons estimacions d'Ustec-STEs, el 80% de les escoles de primària ja s'han adherit a la protesta. Pel que fa als instituts, Aspepc creu que el seguiment serà «majoritari». ICV, per la seva banda, va dir que no comparteix la gestió indirecta dels centres en mans privades.


La marxa que es tancarà dijous davant del Palau de la Generalitat té el lema següent, que es llegirà en una pancarta de 9 metres: Retirada de les bases de la LEC. En defensa d'un ensenyament públic i de qualitat. A la imatge, el cartell d'una escola.
Segons les dades recollides pels sindicats, l'opció de la vaga serà la majoritària dijous que ve a les escoles i instituts públics. A la pàgina del sindicat CGT –cgtcatalunya.cat– es pot consultar el recompte que s'ha fet en algunes zones. I l'opció de la vaga guanya de molt en la majoria de casos. Per exemple, a la zona de Badalona hi ha el registre de 32 centres educatius –en falten 8–, i el resultat ha estat de 506 vots a favor de la vaga, 51 en contra i 78 abstencions. Més o menys el mateix resultat que a la zona de Santa Coloma, on el 83% dels docents s'han manifestat a favor de la protesta contra la proposta de reforma del Departament d'Educació. A la comarca del Maresme, de 72 centres educatius, hi ha el recompte de 33 escoles i instituts. El resultat en aquesta zona és més equilibrat: 537 vots a favor de la vaga, 211 en contra i 37 abstencions. D'altra banda, des de la secretaria política d'ICV es va dir ahir que el procés de reforma «no pot tirar endavant sense el més ampli consens polític i social sobre de la llei», i es va assegurar que el partit no avalarà mai «la privatització de l'educació». ICV, a més, va fer una crida als sindicats de mestres a «aprofitar» l'oferta de diàleg que diumenge va fer el conseller d'Educació, Ernest Maragall. Sobre aquest oferiment, Ustec-STEs va dir que el conseller l'«única cosa que pretén és aturar o afeblir una vaga que ell mateix ha provocat», ja que des que es va fer públic el document de bases el sindicat no ha rebut cap convocatòria i «no hi ha hagut cap possibilitat de negociar, ni tan sols de dialogar». D'altra banda, l'expresident de la federació de pares Joan Jordi Rossell es mostra molt crític amb el document de bases, perquè demostra la «manca de voluntat» de tirar endavant el Pacte Nacional per a l'Educació.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.