| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 14 d'agost de 2022


diumenge, 10 de febrer de 2008
>

Tortosa regularà el trànsit amb càmeres i una xarxa pròpia d'internet sense fils

L'Ajuntament valora les ofertes d'onze empreses que opten a enllaçar els edificis municipals amb tecnologia Wimax

GUSTAU MORENO. Tortosa
Controlar el pas de vehicles pel pont de l'Estat i pel pont del Mil·lenari, amb l'objectiu de regular el trànsit al centre de la ciutat i l'accés al barri de Ferreries. Això és el que pretén l'Ajuntament de Tortosa amb la instal·lació, com a mínim, de dues càmeres que estaran connectades amb les dependències de la policia local a través d'una xarxa pròpia d'internet sense fils. El projecte forma part d'un pla per desplegar una xarxa corporativa sense fils al municipi de Tortosa, que sobretot servirà per interconnectar tots els edificis municipals amb internet d'alta velocitat, però també per crear dues zones de lliure accés a l'estadi municipal i al passeig central del parc Teodor González. El regidor de Societat de la Informació, Emili Lehmann, va dir que onze empreses opten al projecte.
+ Una càmera controlarà el trànsit al pont de l'Estat. A la dreta, el passeig central del parc Teodor González i l'estadi, on es crearan xarxes gratuïtes. Foto: G.M.
L'edifici de l'ajuntament de Tortosa i la majoria dels equipaments municipals estaran interconnectats a partir de l'abril, quan acabi la instal·lació de la xarxa corporativa sense fils, ara en procés d'adjudicació. Segons Lehmann, el projecte tècnic preveu interconnectar l'edifici consistorial amb el parc Teodor González i també amb l'estadi municipal, on hi ha la seu del Patronat d'Esports i el punt d'informació juvenil. A més, la xarxa inclourà altres edificis municipals, com ara el Centre de Formació Ocupacional, a l'antic convent de Sant Joan; l'auditori Felip Pedrell; la nova caserna de la policia local, que s'està construint a Remolins; el pavelló firal; la nova seu de la brigada municipal, a l'antiga fàbrica Dacsa; l'EMD de Jesús, i les oficines municipals als pobles de Bítem, Camp-redó, Vinallop i els Reguers. Finalment, també es connectaran el pont de l'Estat i el pont del Mil·lenari, on s'instal·laran dues càmeres que ajudaran la policia a regular el trànsit. «Més endavant, en una segona fase, podríem instal·lar panells lluminosos per informar els conductors de l'estat del trànsit i de possibles retencions», va anunciar.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Oficines mòbils

>Una inversió de 170.000 euros

>El govern instal·larà deu torres a l'Ebre per estendre la banda ampla rural

>Tortosa regularà el trànsit als ponts a través de càmeres

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.