| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 1 de juliol de 2022


dimecres, 6 de febrer de 2008
>

Aixecaran mig metre el teulat del castell de Bellcaire per aconseguir una nova planta per a l'ajuntament

Es farà amb la mateixa pedra i no pas amb un finestral perimetral

ALBERT VILAR. Bellcaire d'Empordà
El castell palau de Bellcaire d'Empordà (segle XIII), seu de l'ajuntament, s'aixecarà mig metre més per aconseguir una segona planta pis. L'ampliació es farà amb mur de pedra i no pas amb un finestral sota la teulada com s'havia previst inicialment, proposta que no va ser acceptada pel Departament de Cultura de la Generalitat. L'aixecament es fa aprofitant la necessitat de canviar la teulada del palau, ja que els cairats que aguanten l'encavallada del sostre estan podrits.


+ Vista general del castell palau de Bellcaire, del segle XIII. Foto: A.V.

L'ampliació de l'ajuntament amb un segon pis es va plantejar en l'anterior mandat per la necessitat de canviar el sostre per evitar que s'esfondrés. A partir d'aquí, l'anterior alcalde, Joan Font, va plantejar, ja que el primer pis té molta alçària, apujar una mica més la nova teulada i guanyar espai.

I aquesta idea l'ha mantinguda el govern actual, encara que canviant un finestral perimetral per un mur i sense rehabilitar la capella de Santa Maria. «L'aspecte exterior del castell serà el mateix», va recordar l'alcalde, Jaume Gifre. A la planta nova, Gifre va explicar que hi aniran els despatxos dels polítics i la sala de juntes, i la primera planta es destinarà a dependències per al públic. A la planta baixa s'instal·larà un ascensor.

Per executar l'actuació al castell palau, reformat els anys 80 per Arcadi Pla, l'Ajuntament compta amb una subvenció de 300.000 euros, que prové d'una subvenció de la Generalitat. Però l'alcalde va recordar que el projecte té una segona fase i que comportarà invertir-hi 300.000 euros més. «Esprem posar a licitació aviat el projecte i poder iniciar les obres aquest estiu», va afirmar Gifre. NOTÍCIES RELACIONADES

>«Bandera de Catalunya»?

>Aixecaran mig metre el castell de Bellcaire per fer-hi un pis més

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.