| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 8 de desembre de 2023


dilluns, 4 de febrer de 2008
>

Una contramanifestació pro Sabanza tensa la corda a Móra la Nova i evita la concentració anticementiri nuclear

L'alcalde addueix que l'Ajuntament ja s'ha definit diversos cops contra l'ATC

JAVI BUERA. Móra la Nova
Hi havia convocada una concentració per part de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) a Móra la Nova, ja que l'Ajuntament no havia aprovat una moció contra la implantació d'un cementiri nuclear al territori. Però una contramanifestació pujada de to i més nombrosa de gent propera a l'alcalde convergent, Joan Manuel Sabanza, va fer recular els impulsors de la protesta. Segons l'alcalde, el ple ja ha rebutjat reiteradament la instal·lació del cementiri a Móra la Nova.


 Foto: JAVI BUERA

+ Discussions entre els membres de la CANC i la gent de la contramanifestació. / Foto: JAVI BUERA

Unes 50 persones formades per regidors de CiU de Móra la Nova i gent del poble van evitar ahir que els membres de la coordinadora anticementiri es manifestessin a Móra la Nova. La concentració de la CANC estava convocada, a les 12 del migdia, perquè l'Ajuntament no havia aprovat una moció contra la instal·lació d'un magatzem temporal centralitzat (ATC) de residus nuclears, conegut com a cementiri nuclear.

L'alcalde del poble, Joan Manuel Sabanza, va argumentar ahir que l'Ajuntament i ell «s'han manifestat contraris a la instal·lació de l'ATC a Móra la Nova tres cops en sessions plenàries». De fet, segons Sabanza, la mateixa web de la CANC reconeix que l'Ajuntament ha donat suport a mocions contra el cementiri nuclear. En canvi, el president de la CANC, Juli Loras, va dir que l'Ajuntament de Móra la Nova «no s'ha pronunciat clarament». Loras també va lamentar: «Sabanza i els seus seguidors han volgut crear un conflicte entre pobles, però nosaltres no volem cap enfrontament i per això hem marxat».

Joan Manuel Sabanza va qualificar ahir d'acte polític la concentració de la coordinadora. Segons l'alcalde s'apropen eleccions i «intenten confondre la ciutadania amb informacions volgudament errònies». Per remarcar que es tractava d'un acte polític, Sabanza va assenyalar la presència de l'antic director territorial del Departament d'Acció Social i Ciutadania, Ismael Piñas. El president de la CANC va respondre a aquestes acusacions afirmant que Piñas hi participava a títol personal.

Un membre de la CANC, Joan Manuel Olivella, va afegir que la reacció dels contramanifestants va ser «agressiva i fora de lloc». Segons Olivella, els membres de la CANC van ser insultats i van decidir anul·lar la concentració per «por de ser agredits». NOTÍCIES RELACIONADES

>Gent propera a Sabanza impedeix un acte contra el cementiri nuclear

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.