| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 7 de desembre de 2023


divendres, 1 de febrer de 2008
>

Les plataformes ebrenques es desmarquen de la manifestació de caçadors, pagesos i pescadors contra la política mediambientalR. ROYO. Amposta

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya, la plataforma Salvem la Mar de l'Ebre i la Plataforma en Defensa de la Terra Alta han emès un comunicat en el qual es desmarquen de la manifestació contra la política ambiental del govern català i estatal convocada pel dia 16 de febrer a Amposta. Entre els convocants d'aquesta manifestació hi ha la Federació de Caça de les Terres de l'Ebre, l'organització agrària Asaja, la Federació Provincial de Confraries de Pescadors, l'entitat Prodelta (que agrupa les cooperatives arrosseres, les comunitats de regants i les agrupacions de defensa vegetal del Baix Ebre i Montsià) i l'Associació per a la Defensa de la Tradició dels Bous a les Terres de l'Ebre. Concretament aquestes entitats rebutgen la imposició de la Xarxa Natura 2000, la falta d'inversions per frenar la regressió del Delta i la prohibició d'activitats tradicionals com ara la caça en barraca.

Les plataformes ebrenques, tot i que tampoc estan d'acord amb la política ambiental dels governs català i estatal i que troben «totalment justificat» el descontentament que hi ha entre les entitats que convoquen la manifestació del dia 16 de febrer, consideren que les seues reivindicacions són «ambigües», ja que en alguns casos reclamen inversions que no afavoriran el conjunt de les Terres de l'Ebre. «Quan parlen de salvar el Delta amb mesures urgents no sabem si el que volen és promoure obra dura que ompli les butxaques d'alguns sense salvar res», diu el comunicat, que també destaca que al capdavant de la manifestació apareixen dirigents de la Comunitat de Regants de la Dreta de l'Ebre. «Aquesta gent ja va vendre el territori en el seu dia promovent el minitransvasament a Tarragona», diu el document, que hi afegix: «On estaven alguns dels convocants aquests anys quan pràcticament tota la comunitat ebrenca menys ells sortia al carrer en defensa del territori?»

Així, les plataformes ebrenques consideren que l'orientació de la manifestació convocada pel 16 de febrer a Amposta és «contrària als interessos de les Terres de l'Ebre».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.