| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 15 de novembre de 2019


divendres, 1 de febrer de 2008
>

Els nous serveis d'atenció primària de Blanes i Banyoles entraran en funcionament dilluns vinent

El CAP de Blanes 2 ha de servir per treure pressió assistencial als metges

NÚRIA ASTORCH. Blanes
Els serveis d'atenció primària del nou CAP de Blanes, al CAP 2, i l'ampliació del CAP de Banyoles entraran en funcionament el dia 4. Segons l'Institut Català de la Salut, en els dos casos les noves instal·lacions estan acompanyades d'un creixement dels equips mèdics. I confien que, sobretot a Blanes, això es tradueixi en una reducció del nombre de pacients que tenen assignats els metges. Al Pla de l'Estany, els consultoris locals ampliaran horaris per mitjà d'un equip itinerant.


+ Una de les sales d'espera del nou CAP de Blanes./ Foto: MANEL LLADÓ

A partir de dilluns que ve, tant l'equip d'atenció primària (EAP) de Blanes com els usuaris (39.622) es repartiran entre els dos CAP, el CAP Centre i el CAP 2.

L'EAP de Blanes està format per 21 metges de família, cinc pediatres, un odontòleg, 25 infermeres, cinc auxiliars de clínica, dos zeladors i catorze persones adscrites a la unitat d'atenció a l'usuari. L'ICS confia que la nova distribució, sumada a l'ampliació de jornada de tres metges, permeti als facultatius reduir substancialment la quota de pacients i alleugerir la càrrega assistencial de tot l'equip. El CAP de Blanes és un dels centres de salut de la regió sanitària de Girona més saturats.

A partir d'ara, el CAP Centre de Blanes tancarà les portes a partir de les 8 del vespre. I el CAP 2 atendrà les visites programades de les 8 del matí a les 8 del vespre i a partir d'aquesta hora i fins al matí següent, les urgències de tota la zona. El nou centre disposa de catorze consultes de primària i infermeria, dos per a l'atenció sexual i dos d'odontologia.

D'altra banda, el dia 4 entrarà en servei l'ampliació del CAP de Banyoles, que permetrà disposar de cinc consultes més. Amb l'ampliació arriba també un creixement de l'equip mèdic de la zona, ja que s'han creat dues unitats bàsiques assistencials (UBA) noves, formades cadascuna per un metge i una infermera, a més d'un equip itinerant pels consultoris locals. Així, els consultoris podran obrir més hores. NOTÍCIES RELACIONADES

>Un equipament multiús

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.