| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 18 de setembre de 2021


divendres, 1 de febrer de 2008
>

Els bisbes prenen posició obertament contra el PSOE en les eleccions del 9-M

Demanen que es voti partits que no dialoguen amb ETA i no defensen els matrimonis homosexuals

N. GENÍS.
La Conferència Episcopal Espanyola va fer públiques ahir la seves recomanacions als catòlics perquè les tinguin en compte a l'hora d'anar a votar el pròxim dia 9 de març. Els bisbes espanyol van proclamar que no es pot donar suport als que propugnen models de família diferents i que els terroristes no poden tenir presència política. En aquest sentit els bisbes prenen posició en contra de la via de la negociació política amb l'organització armada basca, i de manera implícita fan seu el discurs del Partit Popular –que ha marcat la legislatura– en contra de la política antiterrorista que ha portat a terme el govern socialista de Zapatero.


+ María Teresa Fernández de la Vega, amb el president dels bisbes espanyols. Foto: EFE

Els bisbes espanyols van instar ahir, en la seva nota adreçada als catòlics i tots aquells que els vulguin escoltar, a votar aquells partits que ells qualifiquen de «compatibles amb la fe i les exigències de la vida cristiana». I és que, segons han advertit els prelats, en el seu pronunciament públic amb vista a les eleccions generals del mes de març, «per actuar responsablement» cal tenir en compte «l'estima que cada partit, cada programa i cada dirigent atorga a la dimensió moral de la vida».

La jerarquia catòlica espanyola, que ha estat reunida durant dos dies a porta tancada, ha posat una atenció especial en el terrorisme, i ha pres posició en contra del diàleg i de la negociació amb ETA, tot i que sense esmentar-ho explícitament: «Una societat que vulgui ser lliure i justa no pot reconèixer explícitament ni implícitament una organització terrorista com a representant polític de cap sector de la població, ni pot tenir-la com a interlocutor polític.»

A banda de condemnar el diàleg amb ETA, els bisbes fan un repàs dels grans temes socials que al llarg de la legislatura ha defensat el govern del PSOE, i en aquesta línia aconsellen no donar el vot a qui estigui a favor del matrimoni homosexual i, citant el papa Benet XVI, defensen «una família fundada en el matrimoni» i critiquen «altres formes d'unió que contribuiran a desestabilitzar-la, enfosquint-ne el caràcter peculiar i la insubstituïble funció social». Perquè no hi hagi cap dubte aprofiten el darrer debat polític i recorden que no comparteixen les idees dels partits que aposten per l'avortament o per l'assignatura d'educació per la ciutadania, que s'han implantat al llarg de la legislatura socialista, perquè consideren que «lesiona els drets dels pares a formar els seus fills d'acord amb les seves conviccions religioses i morals». Segons els bisbes, «hi ha dificultats creixents per incorporar l'estudi de la religió catòlica en els curriculars de l'escola pública». En la nota també es fa referència als nacionalismes i s'assegura que «reconeixen la legitimitat de les posicions nacionalistes que sense recórrer a la violència, per mètodes democràtics, pretenen modificar la configuració política de la unitat d'Espanya».

El text el van votar dinou prelats, amb el resultat de disset vots afirmatius, un de negatiu i un en blanc. El document el va fer públic en una roda de premsa el bisbe auxiliar de Madrid i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola, Juan Antonio Martínez Camino, que va insistir que si bé els bisbes respecten «el poder legítimament constituït», tenen «dret» a dir que «a Espanya hi ha lleis greument injustes i que han de ser canviades» i que això «no suposa» que l'Església «posi en qüestió el respecte pel poder legítimament constituït». NOTÍCIES RELACIONADES

>Zapatero evita pronunciar-se

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.