| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 27 de gener de 2022


divendres, 1 de febrer de 2008
>

Cerdanyola encara vol més zona forestal



C.A.. Sant Cugat del Vallès

El tinent d'alcalde de Medi Ambient i Territori de Cerdanyola, Rafael Bellido, va recordar ahir que fa un any i mig que el consistori va fer arribar la seva proposta de delimitació a la Generalitat, però que actualment «no hi ha constància de si aquesta proposta d'ampliació ha estat recollida». Bellido ha explicat que Cerdanyola proposa que «els límits del parc siguin coincidents amb la riera de Sant Cugat, atès que l'àmbit del pla especial de protecció de Collserola vigent no sempre arriba a les ribes». Cerdanyola està a l'espera d'una reunió amb la conselleria de Baltasar. El que sí que avança Bellido és que Cerdanyola aposta perquè els sòls qualificats com a equipament dins dels nous límits del parc es requalifiquin com a sòl forestal.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, va manifestar ahir la seva satisfacció perquè «la Generalitat ha refermat, una vegada més, la decisió d'incloure Torre Negra dins del futur parc natural de Collserola. Recoder també celebra que el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, digués que «en principi, no es preveu que aquest espai natural [Torre Negra] es pugui requalificar com a sòl urbanitzable», una decisió que podria frenar el projecte urbanístic que Núñez i Navarro té als tribunals. La tinent d'alcalde de Medi Ambient de Sant Cugat, Marta Subirà, ha explicat que els límits del futur parc de Collserola al municipi «es concretaran ben aviat», però encara falten reunions amb la Generalitat per «perfilar-los definitivament».

Pel que fa a Montcada, la regidora de Medi Ambient, Eva Gonzalo, assegura que la Generalitat manté la proposta de límits feta pel consistori. El nou perímetre exclourà el sector industrial de Can Cuiàs i augmentarà la protecció del Turó de Montcada. Gonzalo es mostra partidària d'incloure equipaments en els espais de transició del futur parc natural. Tot i explicar que Montcada no té encara cap proposta ferma sobre la taula, Gonzalo diu que només estarà a favor d'aquests equipaments si s'emplacen en zones pròximes al nucli urbà.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Els municipis de Collserola, sorpresos per la possibilitat de fer equipaments al parc

>Insatisfacció dels grups ecologistes

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.