| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 23 de juny de 2024


divendres, 1 de febrer de 2008
>

Vallès. «No» contundent de Montcada contra la crema de residus a la fàbrica de ciment

Un miler de veïns es van manifestar anit per demanar a la Generalitat que denegui el permís a Lafarge

CARLES ALUJU FERRER. Montcada i Reixac
Un «no» unitari i contundent. Així es van expressar ahir a la nit un miler de veïns de Montcada per demanar a la Generalitat que no autoritzi l'empresa cimentera Lafarge a cremar residus de biomassa –sobretot fang de depuradores– per fer funcionar els forns. La manifestació, convocada per la plataforma antiincineració Montcada Aire Net, va aconseguir la complicitat dels comerciants i, per primer cop, el suport explícit de totes les formacions polítiques del consistori (PSC, ICV-EUiA, CiU, PP i ERC). L'empresa cimentera assegurava ahir en un comunicat que la valorització de residus no perjudica ni la salut ni el medi ambient.


+ Els manifestants en el moment de passar pel carrer Major per dirigir-se a la casa de la vila, on posteriorment es va llegir el manifest. Foto: C.A.F.

Amb crits com «Montcada diu nou a la incineració», «La incineració és càncer de pulmó» i «La cimentera ens mata i la Generalitat ens remata», un miler de veïns de Montcada van voler fer deixar clar al Departament de Medi Ambient de la Generalitat que no volen que a les instal·lacions de l'antiga Asland s'hi cremin fangs provinents de depuradores. En el manifest que es va llegir al final de la manifestació, es va reclamar «el dret a respirar aire pur» i també es va demanar a l'Ajuntament «que emeti un informe negatiu» a la petició de Lafarge per «ser coherent» amb la moció que el ple va aprovar per unanimitat l'any 1999. A la marxa també hi van participar veïns de Sant Feliu de Llobregat que han aconseguit aturar la crema que pretenia fer Cemex.

La comitiva es va aturar a la casa de la vila, on tots els regidors es van afegir a la manifestació després d'acabar la sessió plenària i els comerços van abaixar les persianes.

La fàbrica de ciment Lafarge va emetre ahir un comunicat en què precisa que no incinerarà residus de biomassa –entre els quals hi ha el fang de depuradores– sinó que en farà una valorització per recuperar el seu valor energètic i mineral. L'empresa assegura que la valorització no perjudica ni la salut ni el medi ambient. Lafarge apel·la als 70 anys d'experiència en plantes d'Europa en la utilització de residus de biomassa i diu que la planta de Montcada «va més enllà» de la legislació mediambiental vigent. NOTÍCIES RELACIONADES

>Vallès. El preu pagat durant molts anys

>«Montcada diu ‘no' a la incineració».

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.