| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 23 de juliol de 2024


dijous, 31 de gener de 2008
>

Felicitats, per la bèstia d'aigua i per l'inici del carnaval

Si per alguna cosa s'ha distingit el carnaval de Reus és per la sàtira de qualitat que ha destil·lat durant anys. I si no hi esteu d'acord, fixeu-vos en l'Escamarlà. Quin futur li espera a aquest nou element festiu de la ciutat?

la crònica

MARIA J. RAMOS.

+ El Mercadal, ple de curiosos que assisteixen en el primer Ball de l'Escamarlà. Foto: R.L.

En el Youtube ja es poden veure cinc o sis vídeos de la presentació de l'Escamarlà de Reus. Sembla ser que la ciutat s'ha bolcat en aquest nou element festiu que s'ha presentat just al començament del carnaval.

I quin bateig! No hi va faltar de res! Tenia tots els elements imprescindibles, els padrins, la Víbria i el Drac; l'speaker, l'Enric Tricaz, i el ball solemne a ritme de l'himne de Riego. Tampoc hi van faltar els incrèduls espectadors, que no acaben d'encertar la relació entre la «tita» i la ciutat, per molt que els recordin que fa més de cent anys que la capital del Baix Camp treballa per atansar la gran Mediterrània al Mercadal i que Sant Pere, el patró, era pescador.

Tot just batejat, l'Escamarlà en qüestió ja ha participat en una trobada gegantera, concretament a la de Vila-seca.

Però quin futur li espera a tan magnífic crustaci? Què farà, terra endins, aquesta bèstia marina?

L'han venut tan ben venut que encara hi ha qui es pensa que el veurà desfilar el mes de juny darrere del Basilisc.

Però el Ball de Diables, que és qui l'ha parit, no n'ha aclarit el futur. De moment, des de la colla, només anuncien noves sorpreses. I molt em temo, que agradant-los com els agrada el foc, l'acabaran coent, volta i volta, a la brasa. En tot cas, estaria bé que la bèstia, de més de quatre metres de llarg, es mantingui sencera prou temps perquè la puguin convidar a altres saraus. A Tarragona, per exemple, es podria passejar pel Balcó, o pel Serrallo.

No deien que no volien cap més bèstia en el Seguici reusenc?

Es pot dir que la sàtira que defineix les revistes de carnaval de Reus, en aquesta ocasió s'ha teatralitzat, i en lloc de parlar de bèsties n'han construït una «de veritat». De fet, el nou Escamarlà s'ha convertit en motiu de més d'un article carnavalesc.

En tot cas s'ha de felicitar la iniciativa: per espectacular, per divertida i per convertir l'inici del carnaval en una gran festa que ens ha fet riure molt.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.