| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 13 de novembre de 2019


dimecres, 30 de gener de 2008
>

Un 20% dels turistes de Lloret de Mar són de la tercera edat, i un 31%, joves

Un estudi destaca que la població inclou el 55% de les pernoctacions del turisme de la Costa Brava

IMMA BOSCH. Lloret de Mar
Un 20% dels turistes de Lloret de Mar són de la tercera edat i un 31% són joves, segons les dades turístiques del 2007 que va donar a conèixer ahir l'ajuntament de la població. De fet, segons l'estudi, el perfil del turista de Lloret és molt variat ja que a més dels joves i els de la tercera edat, un 36% són famílies i adults i el 13% restant el formen parelles sense fills. El treball concreta que l'any passat van passar per Lloret 1,5 milions de viatgers, la major part d'ells es van concretar a l'estiu. El 2008, l'acabament de les obres del nou casino, el teatre municipal i la piscina olímpica es convertiran en atractius nous.+ Un 31% dels turistes de Lloret són joves. Foto: MANEL LLADÓ

L'estacionalitat a Lloret és molt important –l'estiu és quan hi ha el màxim nombre de turistes– però tot i això durant els mesos d'hivern, un 25% de la planta hotelera està oberta –unes 8.000 places.

Durant la temporada baixa, el turisme de la tercera edat, el que fa viatges d'estudis, el turisme esportiu i el turisme de caps de setmana amb motivació cultural i d'oci estan afavorint una progressiva desestacionalització de la temporada. L'estudi destaca que el perfil del turista de Lloret és molt «repartit» entre els joves, un 31%; joves i parelles sense fills, un 13%, famílies i adults, un 36%, i la tercera edat ja acumula un 20% del turisme total de la població.

L'estudi constata dades que ja fa temps que es coneixen com ara que Lloret representa el 40% dels viatgers i el 55% de les pernoctacions de tot el turisme de la Costa Brava, i el 8% dels viatgers i el 14% de les pernoctacions de tot Catalunya.

Si s'analitza l'origen dels viatgers, Lloret representa el 50% del nombre de turistes i un 63% del de les pernoctacions internacionals de la Costa Brava, i es posa en relleu encara més la importància de la població pel que fa al turisme estranger de tota la Costa Brava. «Aquestes xifres posen de manifest la importància de Lloret de Mar en el global del turisme de la Costa Brava i Catalunya», diu l'estudi.

L'ocupació mitjana anual va oscil·lar el 2007 a Lloret entre el 66% i el 73%, segons dades de l'Instituto Nacional de Estadística (INE) que recull l'informe. L'estada mitjana va ser de 4,89 nits, a la Costa Brava va ser de 3,57 nits i a Catalunya, de 2,92.

L'estudi també analitza la situació laboral dels turistes de la població: la d'assalariat/operari, un 24,3%; la de jubilat, un 24,3%, o l'estudiant, un 23,2%; un de cada dos entrevistats tenen un nivell d'estudis mitjà i un de cada tres té estudis superiors. El grup de viatge sol ser amb amics (42,5%) amb família (un 29,3% la suma de famílies amb fills i sense) o amb parella (24%). El nombre de components del grup sol ser de dues a quatre persones (42,5%). Els enquestats utilitzen tres tipus de mitjà de transport per arribar a Lloret: l'avió amb un 42,0%, seguit del cotxe (28,8%) i de l'autocar (25,1%).

L'allotjament escollit és bàsicament l'hotel (69%) i la categoria preferida és el de tres estrelles, amb un 69,5% en primer lloc, seguit de l'hotel de quatre estrelles, amb un 22,1%. Més de la meitat dels enquestats han utilitzat la pensió completa i una tercera part han preferit la mitja pensió.

«Amb l'objectiu d'oferir una diversificació, diferenciació i especialització dels productes turístics l'Ajuntament de Lloret continua treballant per millorar i crear nous equipaments que permetin complementar el principal atractiu del sol i platja», remarca l'estudi. És per això que la cultura i l'esport s'estan convertint en les alternatives reals al turisme de sol i platja.

Segons el treball, només pels equipaments esportius han passat més de 30.000 turistes, que «han generat més de 100.000 pernoctacions». NOTÍCIES RELACIONADES

>Un 20% dels turistes de Lloret són avis

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.