| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 1 d'octubre de 2022


dimecres, 30 de gener de 2008
>

Editen el primer volum de l'obra completa de Juli Garreta, amb les «Impressions simfòniques»

El llibre estrena la col·lecció de partitures Mestres Gironins

L.P.. Sant Feliu de Guíxols
El llibre Impressions simfòniques per a orquestra de corda obra del mestre Juli Garreta (1875-1925) ha estat presentat a la seva vila natal, Sant Feliu de Guíxols. Aquesta obra és el primer volum de la col·lecció de partitures Mestres Gironins. El llibre inclou una introducció, en què se situa el lector en el context històric i musical en què va viure Garreta, i està escrit en català i traduït al castellà i anglès. Tot seguit, hi ha les diferents partitures compostes per aquest mestre ganxó.


+ Un moment de la presentació del llibre sobre Garreta, a Sant Feliu de Guíxols.

Més de quaranta persones van assistir a l'acte de recuperació del patrimoni musical del músic més rellevant de Sant Feliu. L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, l'Editorial Tritó i la Diputació de Girona van presentar el llibre Impressions simfòniques, que també inclou les obres completes del compositor, editades per l'editorial i les dues institucions.

Durant l'acte Laia Frigolé, al piano, i Georgina Reyner, mezzosoprano, van interpretar quatre peces de Garreta.

Juli Garreta i Arboix és considerat com un dels compositors sardanistes més eminents. Va donar a la sardana valors musicals de nivell d'obra simfònica.

La seva producció és molt àmplia i comprèn una vintena de peces de música simfònica i de cambra, una trentena de cançons per a veu i piano i una vuitantena de composicions de música per a cobla, amb un gran nombre de sardanes.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.