| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 29 de maig de 2023


dimarts, 29 de gener de 2008
>

La construcció d'un aparcament subterrani a Amposta enfronta govern i oposició

PSC i ERC rebutgen fer un pàrquing sota el parc de davant de l'hospital

LURDES MORESO. Amposta
El ple de l'Ajuntament d'Amposta va aprovar ahir el plec de condicions per treure a concurs públic la construcció de dos aparcaments subterranis, un a la zona del mercat i l'altre sota la zona verda de davant de l'hospital comarcal. Dos projectes amb què el govern local (CiU) pretén resoldre el dèficit de places d'estacionament i que vincula amb la gestió de la zona blava, que ara ampliarà. Els dos grups de l'oposició, PSC i ERC, rebutgen el pàrquing de la zona de l'hospital.


+ Manel Ferré, al fons, en un moment del ple d'ahir. Foto: ACN

El projecte que el govern ampostí ha aprovat preveu l'ampliació de les places d'aparcament per tres vies diferents: s'ampliarà la zona blava a les avingudes de la Ràpita i Santa Bàrbara i al passeig del Canal i es construiran dos aparcaments subterranis: un de 240 places a la zona del mercat municipal i l'altre de 280 places davant de l'hospital comarcal. Tots tres projectes queden vinculats, ja que la mateixa empresa que es farà càrrec de la gestió de la zona blava (ara s'ha acabat l'actual contracte) serà la promotora dels futurs aparcaments subterranis, amb la condició que el del mercat és el primer que s'executarà, i el de l'hospital no es farà fins d'aquí a deu anys o bé quan el del mercat supere el 35% de l'ocupació. Precisament, la situació d'aquest segon aparcament subterrani és el que fa que els dos grups de l'oposició rebutgen la proposta de CiU. Tot i així, els socialistes es van abstenir perquè sí comparteixen la construcció d'un aparcament a la zona del mercat. «La concentració de serveis a la zona de l'hospital ha provocat més demanda de places d'aparcament i la solució més fàcil i ràpida pel govern ha estat carregar-se el jardí municipal, on es farà una plaça dura», va manifestar el portaveu del PSC, Antoni Espanya. Els socialistes consideren que hi ha altres alternatives. «La caserna de la Guàrdia Civil es reubicarà i aquell solar seria ideal per fer-hi un pàrquing subterrani i una plaça dura», va dir Espanya.

Per la seua banda, la portaveu d'EA-ERC, Marta Cid, va justificar el seu vot en contra «perquè no està d'acord a vincular la redacció del projecte, l'execució de l'obra i la gestió a la mateixa empresa».

A més, EA-ERC (que explicarà avui en roda de premsa la seua posició sobre la proposta del govern) rebutja l'aparcament de l'hospital comarcal pels mateixos motius que va argumental el PSC. NOTÍCIES RELACIONADES

>La Federació d'Associacions de Veïns no intervindrà en els plens

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.