| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 4 de juny de 2023


dilluns, 28 de gener de 2008
>

Més de 5.000 persones fan una defensa aferrissada de la família «tradicional»

Carreguen contra la llei del matrimoni homosexual, les clíniques d'aborció i l'assignatura d'educació per la ciutadania

LAIA BRUFAU. Barcelona
La família «tradicional» està en perill. Aquest és el sentiment que predominava entre els assistents de l'acte organitzat per diverses entitats catòliques que es va celebrar ahir al Palau de Congressos de Barcelona. El recinte es va omplir amb més de cinc mil persones, segons l'organització. Els mals que provoquen la situació «d'inestabilitat» de la família són la llei que permet els matrimonis entre homosexuals, les clíniques on es practica l'avortament i on es «vulnera» el dret a la vida, o l'assignatura d'educació per la ciutadania, amb la qual l'Estat «s'interposa» en la relació entre els pares i els fills. Aquests arguments van ser contradits per altres entitats de diferent caire que van criticar els arguments de l'acte i van defensar la pluralitat dels nous models de família.


+ Imatge de la celebració de la missa al Palau de Congressos. Foto: ORIOL DURAN

Què significa el concepte de família? Per als nombrosos assistents a l'acte de la plataforma Pacte per la Vida i la Dignitat, que reuneix prop d'un centenar d'entitats tradicionals cristianes, celebrat ahir al Palau de Congressos –més de 5.000 segons l'organització–, només té una definició: la unió cristiana entre un home i una dona. La trobada va començar amb cert neguit per l'entrada en escena d'uns joves amb pancartes a favor del dret al propi cos i una altra amb el lema següent: «Les vostres llibertats i les nostres cadenes.» Després de treure'ls de l'escenari, va començar la missa celebrada per l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que va escalfar motors enaltint la figura del matrimoni definida com una «meravellosa realitat» i la família, com el «lloc primari d'humanització de la persona».

El Palau de Congressos era un eixam de persones i, sobretot, de famílies. I és que entre els assistents predominava precisament el model defensat aferrissadament en l'acte. Parelles –home-dona– amb una, dues, tres i fins a vuit criatures. És el cas de Toni Guarner, que amb un cotxet i una filla en braços va remarcar que «era necessari un acte així, però aquí no estem en contra dels homosexuals sinó a favor del matrimoni i la família». Nens i adolescents anaven i venien pels passadissos mentre els pares provaven d'escoltar els diferents parlaments.

Però tornant a l'acte en si, Daniel Arasa, president del Grup d'Entitats Catalanes de Família, va repartir llenya per a tots els grups polítics però especialment per al president del govern estatal, José Luis Rodríguez Zapatero, a qui va titllar de «frívol» perquè havia assegurat que la família viu un bon moment a l'Estat mentre que «amb lleis com el divorci exprés es repudia el matrimoni». Per la seva banda Dolors Voltas, de l'entitat Provida, va emfasitzar el valor de la vida «des de la concepció» i va denunciar aquells que «cobren uns preus molt alts per destruir-la», en una clara al·lusió als professionals que treballen en clíniques d'aborció i especialment els que estan sent investigats per una suposada xarxa de clíniques on es practica l'avortament. En aquest sentit també es va pronunciar el president d'E-Cristians, Josep Maria Miró i Ardèvol, que va denunciar sense miraments que hi ha molts «doctors Morín –el principal encausat de les clíniques investigades per la justícia– i cal que siguin conduïts a la justícia». Tot i que els organitzadors es van voler desmarcar de cap color polític, la candidata per Barcelona del PP, Dolors Nadal, va provar de caçar vots, entre un públic predisposat, i va dir que si el PP guanya les eleccions derogaran l'assignatura d'educació per la ciutadania i modificaran la llei del matrimoni homosexual. NOTÍCIES RELACIONADES

>Mostres de rebuig a l'acte i enaltiment de la pluralitat de famílies

>Més de 5.000 persones, a favor de la família «tradicional»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.