| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 9 d'agost de 2020


dilluns, 28 de gener de 2008
>

Valls té la tècnica del menjar

Unes 40.000 persones van assistir ahir a la gran calçotada, en què es van repartir 100.000 kg de cebes

GISELA PLADEVEYA. Valls
La gran diada promocional i gastronòmica que es va celebrar ahir a Valls va justificar un cop més per què és coneguda com la capital del calçot. I és que, si bé cada any ja és d'esperar que la gran festa de la calçotada converteixi el centre urbà en un autèntic bullici de visitants atrets per conèixer el menjar típic d'aquesta terra, aquesta vegada fins i tot es va batre un rècord de públic, i es va arribar a les 40.000 persones. A banda, entre tots els que ja no els venia de nou tot el ritual que acompanya aquest menjar tan arrelat com els que encara no s'hi havien estrenat, es van repartir 100.000 quilos del que, en definitiva, són grills de les cebes blanques.


+ Una imatge del concurs de calçots en què al primer pla es veu el guanyador d'enguany, Ramon Forès. Foto: EFE JAUME SELLART

Segons diu la tradició, una «calçotada amb àngel» ha de tenir la serralada de Miramar com a teló de fons, una masia vallenca com a escenari i la ciutat de Valls com a platea. Tres condicionants que ahir van tornar a confluir a la capital de l'Alt Camp gràcies a la celebració de la gran festa de la calçotada, que s'ha obert camí fins a situar-se com una de les més típiques i populars del país. La profunda coneixença que tenen els seus veïns envers aquests grills de les cebes blanques va fer, a més, que mostressin amb molt d'orgull a les 40.000 persones que van omplir els carrers tot el que envolta aquest fenomen gastronòmic que des de finals del segle XIX continua passant de generació en generació. Un pol d'atracció i de cultura en viu que fins i tot va rebre la presència de diverses autoritats polítiques, com ara el portaveu d'ERC al Parlament, Joan Ridao; el candidat republicà per Tarragona a les eleccions generals, Lluís Aragonès, i el president del Comitè de Govern d'UDC i cap de llista de CiU als comicis del 9 de març, Josep Antoni Duran i Lleida. La projecció que està adquirint, a més, va fer moure un bon grapat de mitjans de comunicació tant locals com d'arreu de Catalunya, de Saragossa, França, Alemanya i els Estats Units.

Entre els molts punts de parada obligatòria, va destacar el mercat de la calçotada al carrer de l'Abat Llort, el de l'artesania a la plaça del Quarter, la cercavila pel nucli històric i la demostració de com es couen els calçots a la plaça de l'Oli, on s'hi van posar diverses graelles al terra. Sens dubte, però, un dels objectius d'aquesta festa és satisfer la gana i, per això, tant a la plaça de l'Oli com a la de la Zeta es van instal·lar taules per fer la degustació. Aquesta incloïa, per sis euros, dotze calçots, una terrina amb salsa, vi de Valls, pa, avellanes torrades i el necessari pitet per poder enfrontar-se sense temor a embrutar-se durant aquest senzill però estratègic àpat.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Un producte exportable als EUA

>La capital del calçot, en el punt més àlgid.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.