| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 11 de desembre de 2019


dilluns, 28 de gener de 2008
>

Un producte exportable als EUA




L'acte que any rere any aixeca més expectació és el concurs de menjar calçots, que consisteix a veure qui és capaç d'engolir-ne més quantitat en tres quarts d'hora. D'entre els 22 participants de la 23a edició d'ahir, en va resultar guanyador tot un expert en la matèria: el vallenc Ramon Forès Sans, que porta vuit victòries a l'esquena i que curiosament va superar el seu propi rècord. Així, si bé encara ningú havia aconseguit desbancar la seva marca del 1997 (quan es va menjar 190 calçots que en total pesaven 3 quilos i 185 grams), ahir en va degustar 250 (3 kg i 410 grams). A banda, un dels concursants que va centrar més l'atenció va ser el cuiner americà José Andrés, que tot i que era el primer cop que visitava Valls, va fer un bon paper quedant en dissetena posició. Ja amb l'estómac ple va elogiar la festa, tot recordant la cèlebre cita «digue'm què menges i et diré qui ets». «El calçot no només és un producte, sinó també un estil de vida. La calçotada és la festa de l'amistat, és una celebració de qui som. A més, crec que tots nosaltres hem d'escoltar el calçot i fer-lo arribar al món», va manifestar. Per fer realitat aquesta projecció i que aquest menjar tan tradicional de casa nostra traspassi fronteres, va declarar que fins i tot estaria disposat a aportar el seu gra de sorra. Així, va assegurar que quan torni als Estats Units donarà a conèixer aquest producte: «Crec que el calçot és un element perfectament exportable i, en cas que agradi, en compraria aquí per cuinar-los al meu restaurant de Washington.»

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Valls té la tècnica del menjar

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.