| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 18 de novembre de 2019


dissabte, 26 de gener de 2008
>

L'atur a Girona se situa al 9,27%, la taxa més alta de Catalunya

La desocupació anual augmenta per primera vegada des del 2003 degut a la crisi en la construcció

ÒSCAR PINILLA ACN.
El nombre de desocupats a la demarcació de Girona durant el quart trimestre del 2007 va ser de 34.600 persones, un 31% més que els desocupats del tercer trimestre, 26.400, segons les dades de l'Enquesta de la Població Activa que elabora l'Instituto Nacional de Estadística. La taxa d'atur a Girona s'ha fixat en el 9,27%, la més alta de Catalunya. Pel que fa al nombre de desocupats a Catalunya, la xifra s'ha incrementat en 4.700 persones respecte el 2006. Així, l'atur va acabar a l'alça el 2007, situació que no es donava des del 2003, degut principalment al fet que en la construcció es van destruir 61.500 llocs de treball a l'Estat espanyol.


L'atur ha disminuït a Catalunya durant el quart trimestre del 2007 de 3.900 persones en relació amb els resultats del tercer trimestre del mateix any, segons les dades de l'Enquesta de Població Activa que elabora l'Instituto Nacional de Estadística (INE) i que s'ha publicat aquest divendres. Tot i aquest increment de l'ocupació durant el quart trimestre, el resultat en relació amb el quart trimestre del 2006 fa que el nombre de persones desocupades a Catalunya s'hagi incrementat en 4.700 en xifres interanuals. La taxa d'atur catalana durant el quart trimestre del 2007 s'ha situat en el 6,63%. En el conjunt de l'Estat espanyol, l'atur ha disminuït en 33.700 persones i el nombre de persones ocupades s'ha fixat en 20,477 milions de persones.

Per demarcacions, l'evolució de l'atur és dispar. Mentre que a Barcelona i Lleida ha disminuït tant en termes comparables amb l'anterior trimestre com en xifres interanuals, a Tarragona i Girona la desocupació s'ha incrementat tant en relació amb el tercer trimestre com en el període interanual.

Sobre aquestes dades es va manifestar ahir la consellera de Treball, Mar Serna, i va assegurar que malgrat la percepció que està canviant el cicle econòmic, «Catalunya segueix creant ocupació i de qualitat». Mar Serna va explicar que Catalunya està «davant d'un nou model productiu i d'ocupació», i que fins i tot, per exemple, el sector de la construcció, que ja no continua creixent a ritmes tan elevats «continua creant ocupació, per tant, no cal crear alarmisme».

Per la seva banda, els sindicats van valorar positivament les dades, però van demanar polítiques encaminades a millorar la qualitat de l'ocupació dels joves i de les dones. NOTÍCIES RELACIONADES

>L'atur gironí, preocupant

>Més del triple per als estrangers

>La taxa d'atur a Girona s'enfila fins al 9,27% i ja és la més alta de Catalunya

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.