| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 2 de març de 2024


divendres, 25 de gener de 2008
>

El sector paperer gironí i la UdG volen crear un clúster d'empreses

La cinquantena de companyies que s'hi volen incloure donen feina a uns 3.600 treballadors

MÒNICA CABRUJA. Girona
El sector d'empreses papereres de les comarques de Girona i la UdG volen impulsar un clúster amb l'objectiu de buscar sinergies, crear serveis comuns i potenciar la formació i el nivell tecnològic. La idea ha nascut arran d'un màster interuniversitari en enginyeria paperera i gràfica i ja s'ha parlat amb la Generalitat perquè en faci un estudi previ, segons va explicar ahir el gerent de LC Paper de Beuda i un dels professors del màster, Joan Vila. La cinquantena d'empreses que s'hi volen incloure facturen més de 800 milions, i donen feina a uns 3.600 treballadors. Ahir i avui es porta a terme a la UdG un seminari adreçat al sector.


+ Una imatge del seminari que va començar ahir.
Els impulsors del clúster hi voldrien incloure quatre empreses de fabricació de paper, trenta-sis de manipulats i arts gràfiques i catorze de maquinària i complements. També s'hi voldria afegir algunes empreses de transport perquè es transformessin en empreses logístiques del sector. Els professors Joan Vila i Pere Mutjé van explicar que la idea va néixer a partir del màster en enginyeria paperera i gràfica, que prové d'un doctorat previ promogut pel Grup Lepamap, el grup de recerca paperer i el grup Etseia. «Amb aquest màster s'ha fet un encaix entre universitat i empresa molt important», va destacar Vila. El clúster seria una plataforma per implicar més la universitat i portar a terme recerques a partir dels problemes pràctics que es detectin al sector. També es vol potenciar la formació professional i constituir un lobby per crear una àrea d'influència del sector cap a l'Estat espanyol i cap a altres països. «Es tracta de crear sinergies i irradiar influència», va indicar Vila. Segons van explicar els impulsors del clúster, ja han parlat amb algunes de les empreses importants que hi serien presents i també amb la Generalitat. «S'hauria de fer un estudi previ i també hem de parlar amb totes les empreses que considerem que haurien de formar part del clúster», van especificar.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Capdavanters en paper

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.