| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de juliol de 2022


dimecres, 23 de gener de 2008
>

Penedès. El govern de Cubelles desestima totes les al·legacions contra el pont del Foix

L'oposició demana al PSC, CiU i ERC que reflexionin i modifiquin el projecte, que el situa al carrer Lleida

MÍRIAM DE LAMO. Cubelles
El govern de Cubelles (PSC, CiU i ERC) va desestimar totes les al·legacions presentades contra el projecte del pont sobre el riu Foix, en el ple de dilluns. La proposta compleix tots els requeriments i té tots els informes necessaris per poder tirar-se endavant, segons l'equip de govern. Els grups de l'oposició van tornar a demanar explicacions del motiu pel qual el govern insisteix a construir la infraestructura al carrer Lleida, i no a l'avinguda Onze de Setembre com reclama una plataforma ciutadana i alguns partits. El GI 19, Fauna de Cubelles i grups de l'oposició van demanar al govern que reflexioni abans de «destruir un espai natural».


+ Membres de la plataforma ciutadana van assistir al ple municipal amb pancartes. Foto: M.L.

En resposta a les al·legacions presentades per ICV, ICB i Entesa per Cubelles, que demanaven que el projecte incorporés un estudi de mobilitat, l'informe tècnic d'Urbanisme de l'Ajuntament assegura que no és necessari. El document sosté que només caldria un altre estudi sobre la manera com afectarà la infraestructura a la mobilitat de la zona si el projecte no estigués previst en el pla general del 1993. En d'altres al·legacions també es reclamava un estudi d'impacte ambiental; l'informe tècnic del consistori, però, sosté que «el que és obligatori» és l'informe de la direcció de Medi Natural del Departament de Medi Ambient, i diu que aquest «és favorable».«COMPLICACIÓ TÈCNICA»
En el document en resposta a les al·legacions també s'assegura que s'ha estudiat la construcció del pont a l'avinguda Onze de Setembre, però que aquesta opció tenia una «complicació tècnica i urbanística», i requeriria una modificació del pla general que alentiria el procés. El govern municipal també va desestimar els recursos de reposició presentats contra el projecte.

«La raó que defensem és pel sentit de responsabilitat», va dir en el ple el regidor d'Obres i Serveis Viaris, Joan Albet (CiU). «Hi ha un institut, una escola amb un consell escolar que està d'acord amb aquest pont i uns veïns que tenen el dret de poder creuar el riu en tot moment», va afirmar Albet.

Segons el regidor de Seguretat Ciutadana i Salut (ERC), Joan Rodríguez Serra, la posició favorable al projecte del pont s'explica per «dos informes favorables dels departaments d'Urbanisme i de Medi Ambient».JOAN ALBET MÒNICA MIQUEL
regidor de CiU regidora d'ICV
«S'està intentant manipular una situació per interessos personals. Com a equip de govern tenim la responsabilitat de donar un servei i intentar resoldre el problema que hi ha. És senzill, i qui no ho entén és perquè no vol»

«Qui va enganyar la població és el PSC [...] Nosaltres també volem el pont. Comencem a sondejar que hi ha bastants dubtes sobre la situació del pont. Ningú es creu el tema de la responsabilitat. Sembla que hi hagi molts interessos, el tema ha quedat molt fosc»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Penedès. «Tossuderia»

>El govern de Cubelles rebutja les al·legacions presentades al projecte del pont del Foix

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.