| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 1 de febrer de 2023


dimarts, 22 de gener de 2008
>

La Generalitat impulsa un pla a la Terra Alta per afavorir el seu creixement econòmic i de població

El consell executiu preveu aprovar-ho avui en la reunió que mantindrà a Tortosa

EL PUNT. Tortosa
El consell executiu del govern té previst aprovar avui el pla d'iniciatives de dinamització comarcal, un pla que s'executarà en el període 2008-2010 i que afecta quatre comarques: la Terra Alta, l'Anoia, el Pallars Jussà i el Ripollès. Amb aquest pla la Generalitat pretén estimular l'activitat econòmica de cadascuna de les comarques mitjançant el suport al teixit productiu, l'avançament del calendari d'algunes infraestructures i afavorint la permanència de la població.


+ El govern accelerarà el regadiu de la Terra Alta. Foto: J. PRADES

La Terra Alta ha estat inclosa en el pla d'iniciatives de dinamització comarcal que ha dissenyat el govern, que preveu un seguit d'actuacions per impulsar unes comarques que segons el govern «necessiten un impuls institucional afegit per tal de corregir els elements desfavoridors». En aquest sentit, la Terra Alta, amb una població de 12.715 habitants, té la segona taxa d'envelliment de la població més alta de Catalunya i encapçala les comarques on menys ha crescut la població en l'últim quinquenni. A més, la Terra Alta és la comarca catalana on hi ha menys centres de cotització per cada 1.000 habitants.

Per tal de corregir aquesta situació, el govern ha modificat la programació de diverses infraestructures i equipaments. Així, l'execució de les obres de regadiu de la Terra Alta s'acceleraran perquè estiguin acabades el 2014, mentre que el reg de Bot s'enllestirà el 2011 i els regs de suport a Arnes i Horta de Sant Joan entraran en funcionament el 2012. Pel que fa a les actuacions en polígons industrials es prioritzarà el de les Camposines, que afecta diversos municipis, i estarà a punt el 2010 (mentre que la previsió inicial era el 2012). També s'avançarà el calendari dels polígons de la Fatarella i Gandesa. Quant a la variant de Gandesa de la C-43 s'executarà un any abans del previst, el 2012, igual que la variant de l'N-420. La variant de l'N-420 a Corbera d'Ebre es construirà entre el 2010 i el 2012. Finalment, l'any que ve es durà a terme l'ampliació del CEIP Puig Cavaller de Gandesa, que passarà a tenir dues línies.6 MILIONS D'EUROS
Durant els tres anys de vigència del pla, el govern destinarà 6 milions d'euros a cadascuna de les comarques que formen part del pla, una quantitat que es destinarà a una convocatòria d'ajuts anual per a actuacions de dinamització econòmica. Els ajuts aniran adreçats tant al sector públic com a aquelles iniciatives empresarials que generen ocupació i actuen com a força motriu del desenvolupament de la comarca. Pel que fa a la convocatòria d'enguany es publicarà abans del 30 d'abril.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>El govern es reuneix per primera vegada a l'Ebre

>Montilla presenta un pla per al creixement de la Terra Alta

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.