| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 21 d'octubre de 2020


dimarts, 22 de gener de 2008
>

Fornells construirà un nou vial per treure el trànsit del centre, avançant-se a la variant

Inclou l'actuació en el pla d'obres, amb tres projectes més, per 3,8 milions

MONTSE BARRERA. Fornells de la Selva
L'Ajuntament de Fornells, en un intent d'eliminar o almenys reduir el trànsit pel centre, on passen molts conductors que volen estalviar-se les cues del semàfor de Llambilles, urbanitzarà el camí Avellaners de darrere l'església, per convertir-lo en un vial de circulació. D'aquesta manera, el consistori podrà fer d'ús per a vianants la plaça Catalunya i reurbanitzar el nucli antic. Mentrestant, però, continua reclamant la variant per al municipi perquè el nou vial és insuficient per absorbir tot el trànsit.


El consistori vol convertir el camí Avellaners en un vial de 14 metres d'amplada, ja previst en el pla general i que delimita el que és el sòl urbà del no urbanitzable. El vial, amb espai per a aparcament a banda i banda, suposa augmentar la zona d'aparcament en 120 places. La construcció d'aquest vial té per objectiu eliminar tot el flux de trànsit rodat que travessa el poble de nord a sud pel nucli antic. D'aquesta manera, el trànsit es desplaçarà a un vial nou i més dimensionat pel volum que és dóna al lloc.

El projecte s'ha presentat en el pla d'obres per executar el 2009 i per un import de 663.580 euros, juntament amb projectes com ara la urbanització del nucli antic als carrers Pep Ventura, Riu, Nou, Placeta i Mercè Rodoreda. Aquesta darrera actuació es preveu per al 2009, amb un pressupost d'1.636.669 euros; també el projecte de remodelació de l'antiga Sitja com a centre cultural (tercera fase), per acabar aquest any i amb un import d'1.455.759 euros, i, finalment, la millora del nucli Fornells Park (segona fase), per executar l'any 2010. Dels quatre projectes, el més prioritari és el del centre cultural, que es preveu acabar a final d'aquest any, que ja entraria en funcionament. Les obres d'aquest edifici consisteixen en l'acabament dels interiors de la sala polivalent amb la caixa escènica i els camerinos, així com els acabats a la resta de plantes.

El total demanat en el pla d'obres i serveis puja a un total de 3.844.964 euros. NOTÍCIES RELACIONADES

>Mesura insuficient

>El desdoblament de Palafrugell a Palamós entra en servei després de dos anys d'obres

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.