| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 22 d'octubre de 2017


diumenge, 20 de gener de 2008
>

Un emocionant adéuopinió

JOSEP SÁNCHEZ CERVELLÓ.

Pere Clua Micola (Corbera d'Ebre 1944-Barcelona 2008) morí ahir, 19 de gener. Era un dels historiadors menys presumptuosos de casa nostra. Especialista en la Guerra Civil, participà en molts programes de TV i documentals sobre aquest tema i escrigué, entre altres obres, Un riu de sang. La Batalla de l'Ebre (COMEBE, 2005). El seu darrer llibre Corbera d'Ebre, 200 anys d'història 1800-2007 (Ajuntament de Corbera, 2007) es publicà aquest Nadal passat i es presentà al casal del seu poble nadiu amb la presència d'una gentada, on rebé la calorosa felicitació dels seus convilatans. Els qui el coneguérem molt vàrem intuir que aquest era el darrer testament intel·lectual que deixava a la seva gent, a aquella gent que perdé la guerra més que cap altre poble de les Terres de l'Ebre i de Catalunya: moltes vides, totes les cases i els documents del seu passat. Per això ell tenia l'obsessió de recuperar la història col·lectiva dels corberans i explicar al món el que havia estat la Batalla de l'Ebre, i també per això es convertí en un dels principals impulsors de la museïtzació dels seus espais. Pere Clua estudià magisteri i l'exercí a Miravet, la Bisbal de Falset, Tortosa, la Cava i, sobretot, a Reus, primer al col·legi Marià Fortuny i durant moltíssim anys al CEIP General Prim. També estudià geografia i història a la Universitat de Barcelona, delegació de Tarragona, i va formar part de la seva primera promoció.

Amb gratitud guardaré sempre la seva amistat i, més tard que prompte, espero trobar-me'l a un lloc del firmament que sigui aconfessional per a continuar els projectes que han quedat inacabats per sempre.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.