| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 17 de novembre de 2019


diumenge, 20 de gener de 2008
>

Marginació del castellà?M. MERCÈ DÒRIA, MONTSERRAT SAQUÉS, ISABEL TRIOLA, IMMA TROTA I MARGARIDA VILÀ, PROFESSORES DE L'IES ROCAGROSSA DE LLORET DE MAR (SELVA)..
Aquest escrit és per denunciar el rebuig a la llengua catalana, un fet que va tenir lloc al municipi de Lloret de Mar al bar Las Regiones el dijous 10 de gener d'enguany, prop de tres quarts de dotze del migdia.

Som cinc professores d'un centre públic d'aquesta localitat que vam anar a esmorzar a l'esmentat bar.

Els fets sorprenents són els següents: una de les companyes va demanar un «mini de pernil salat i una infusió». Des de la barra, el cambrer va fer una negació amb el cap.

Una altra companya va demanar un «cafè amb llet». El cambrer va tornar a negar amb el cap.

Aquesta situació es va repetir dues vegades més, fins que una de nosaltres va demanar un «café solo y descafeinado». El cambrer va contestar: «Eso sí que tenemos». Es va apropar a la nostra taula per prendre nota.

Sense poder creure el que estava succeint, una companya va preguntar: «Vol dir que si li demano un café con leche me'l servirà i si li demano un cafè amb llet, no?

El cambrer, amb un somriure irònic, va afirmar amb el cap.

Ens sembla que no calen més comentaris per demostrar la situació de marginació de què és objecte la llengua catalana en situacions quotidianes com aquesta, quan, de fet, és una llengua tan oficial a Catalunya com ho és el castellà.

Amb aquest escrit, doncs, volem denunciar aquest fet i posar-lo en coneixement de les autoritats competents per tal que prenguin les mesures necessàries perquè no es repeteixin situacions semblants.

Parlar català és un dret, i entendre'l, una obligació per a tots els ciutadans i ciutadanes que viuen i treballen a Catalunya.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.