| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 8 de febrer de 2023


dijous, 17 de gener de 2008
>

El TSJC no troba cap indici per imputar Enric Millo en el «cas Treball» i l'exculpaPURI ABARCA. Girona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat el sobreseïment de la causa contra el diputat del PP al Parlament Enric Millo (exdiputat d'UDC) per la seva suposada vinculació al cas Treball o cas Pallerols. El cas es va començar a investigar l'any 1999, quan es va obrir un procés judicial contra l'empresari Fidel Pallerols, propietari de diferents acadèmies, per un suposat finançament irregular d'UDC mitjançant el cobrament de comissions per cursos de formació ocupacional i subvencions atorgats des del Departament de Treball de la Generalitat, gestionat llavors per Unió. Millo va ser imputat com a exdelegat territorial de Treball a Girona. El jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona va arxivar el cas el maig del 2006, però l'Audiència de Barcelona va ordenar reobrir-lo i mantenir Millo com a imputat. Ara, el TSJC rebat tots els arguments de l'Audiència: no hi ha, segons el tribunal, constància que Millo conegués les suposades infraccions; en cap cas ell, com a delegat, tenia capacitat decisòria sobre les subvencions; l'informe de la Guàrdia Civil, que conté errors (el situa com a delegat entre 1995 i 1999, quan ho va ser entre 1991 i 1995) no aporta dades ni indicis concrets i no hi ha proves de cap cobrament irregular per part de l'exdelegat.

Millo, que va declarar ahir que s'han acabat «anys de patiment personal i familiar», va atribuir la seva imputació a interessos de caire polític, primer interns a UDC i, després, pel seu pas al PP, i va reclamar la «justa rectificació dels difamadors», entre els quals va situar tant polítics com alguns mitjans de comunicació (sense concretar). Si no hi ha rectificacions, Millo no descarta emprendre accions judicials per lesions contra el seu honor.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.