| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 23 de juliol de 2024


dimecres, 16 de gener de 2008
>

Vallès. El PSC i ICV de Sant Cugat volen que una comissió investigui els culpables del deute municipal a TMA

Després d'haver de pagar 7,5 milions de més volen que es revisin els contractes

C. ALUJU FERRER. Sant Cugat del Vallès
El PSC i ICV de Sant Cugat presentaran en el ple de gener una moció perquè es faci una comissió que investigui quins tècnics i regidors de l'Ajuntament han permès que en els últims deu anys s'hagi hagut de pagar a l'empresa TMA Grup Sánchez 7,5 milions més del previst per treballs fora de pressupost. Els dos grups volen que amb aquesta mesura es depurin responsabilitats, es recuperi la confiança de la ciutadania en la política local i que es revisin els contractes de serveis públics.


+ Xavier Boix, a l'esquerra, amb Ferran Villaseñor durant la roda de premsa d'ahir. Foto: C.A.F.

La petició del PSC i ICV arrenca després que en el ple de desembre CiU i el PP aprovessin un conveni que reconeixia un deute de 3,4 milions per treballs no inclosos en els contractes de les feines de manteniment de la ciutat en el període 1996-2003. Segons els dos grups de l'oposició, en els últims deu anys l'Ajuntament ha arribat a acumular un deute de 7,5 milions amb TMA per culpa de no haver revisat els contractes de les diferents concessions de serveis públics. La solució implica renovar els contractes al mateix temps que el creixement de la ciutat.

La moció que presentaran les dues forces d'esquerra inclou extractes de l'informe de l'interventor municipal en què diu que reconèixer repetidament els deutes «denota que hi ha uns certs i importants desajustaments en el control, seguiment i formalització documental dels serveis prestats». Villaseñor i Boix volen que la moció s'entengui com un pas per acabar amb accions que «són lesives per als interessos de la ciutat». El PSC i ICV continuen retraient a l'alcalde, Lluís Recoder, que signés el reconeixement del deute tres dies abans de les eleccions municipals –al maig– i que l'interventor no pogués fiscalitzar el document fins al desembre.

La moció proposa crear, en dos mesos, una comissió d'investigació formada per un representant de cada grup municipal. Boix considera que, si s'escau, cal obrir expedients als tècnics municipals. Les conclusions de la comissió s'haurien de fer públiques en el termini de sis mesos. NOTÍCIES RELACIONADES

>El PSC i ICV volen una comissió per investigar qui va permetre el deute de Sant Cugat amb TMA

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.