| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 18 de desembre de 2018


dissabte, 12 de gener de 2008
>

Els veïns reclamen que el pla urbanístic de la Sagrera no es lligui a la polèmica del túnel

No volen que el desenvolupament de la zona «sigui moneda de canvi»

ANNA BALLBONA. Barcelona
La polèmica al voltant de l'adjudicació del túnel pel centre de Barcelona i les reaccions de l'alcalde, Jordi Hereu, han irritat els veïns de Sant Andreu i la Sagrera, que temen pel futur dels plans urbanístics projectats a la zona i lligats al pas del TAV. L'associació de veïns de Sant Andreu de Palomar, la més crítica, recorda que «el desenvolupament urbanístic d'aquesta àrea «no pot ser moneda de canvi», i afegeix que no depèn, de cap de les maneres, del traçat del TAV pel centre de la ciutat.


+ Imatge d'arxiu de les vies de tren, a la zona de la Sagrera. / Foto: QUIM PUIG

Els veïns de Sant Andreu i la Sagrera han mostrat la seva preocupació, fins i tot irritació, pel rebombori i les reaccions sobre el traçat del TAV pel centre, que, al seu entendre, posava en dubte el futur dels plans urbanístics de Sant Andreu i la Sagrera. Es tracta de plans urbanístics que projecten una forta transformació d'aquestes zones.

En un comunicat, l'associació de veïns de Sant Andreu Arenal ha criticat que l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, vinculés el traçat pel centre de la ciutat amb el desenvolupament urbanístic del nord. Així, deixa clar que «la cobertura de les vies i la urbanització d'una zona verda a sobre» que es planteja no es finançarà «amb les inversions de cap administració, sinó amb les plusvàlues que surten de la venda de sol públic». En aquest sentit, Genís Pascual, president de l'associació de veïns de Sant Andreu ha precisat que «una cosa no està lligada amb l'altra» i que en aquestes especulacions «hi ha un intent d'enfrontar veïns» de barris diferents.

«Tot i que mai ens hem situat ni a favor ni en contra del traçat del TGV pel centre de la ciutat, tampoc acceptem que l'Ajuntament utilitzi el xantatge i l'enfrontament entre barris», assegura el comunicat de l'entitat.DEUTE AMB LA SAGRERA
Per bé que Oleguer Méndez, de l'associació de veïns de la Sagrera, no comparteix la crítica a Hereu i per aquest motiu no dóna suport al comunicat, sí que es declara a favor de mantenir la força del projecte a la Sagrera. En aquest sentit, aposta per la continuïtat del traçat pel centre: «defensem que no hi hagi injustícies; per sota dels veïns de la Sagrera passaran dos túnels i en canvi uns xoriços no volen que els en passi un per davant de casa seva», ha denunciat Méndez. «Dins el desenvolupament de la Sagrera, si no es fa l'estació, no té res a veure», ha assegurat.

Al mateix temps, alerta que «qualsevol modificació del projecte pot endarrerir cinc anys moltes coses que afecten la Sagrera». En aquest sentit, recorda que «l'Ajuntament té un deute històric amb la Sagrera».

De fet, tant la Sagrera com Sant Andreu estan pendents i segueixen de prop tots els canvis (equipaments, remodelació urbanística, habitatge social...) per la zona que es derivaran dels plans urbanístics projectats. L'associació de veïns de la Sagrera ha fet al·legacions al pla urbanístic que afecta el barri. I la de Sant Andreu, per exemple, reclama que la cobertura de les vies sigui total i que els vials de trànsit que s'han projectat que vagin paral·lels a les vies «s'utilitzin només per a transport públic i serveis», segons ha indicat Pascual. NOTÍCIES RELACIONADES

>PSC i PSOE minimitzen el desacord mentre Puigcercós titlla Zapatero d'«estafador»

>L'Estat veu clar que el TAV ja és a Sants i divendres adjudicarà el túnel pel centre

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.