| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 13 de novembre de 2019


divendres, 11 de gener de 2008
>

I ara 2.000 tambors per Àfrica

El tercer Festival Internacional de Percussió de Catalunya guanya en ambició

MARIA PALAU. Barcelona
Tot i néixer com una mostra modesta, el Festival Internacional de Percussió de Catalunya que organitza L'Auditori afronta la seva tercera edició amb més convicció. Del 26 de gener al 29 de febrer, Barcelona i set localitats catalanes més escoltaran fins a 23 concerts. No hi ha cap de cartell però sobresurt la presència del mestre de la percussió índia Trilok Gurtu. El festival es proposa un nou repte: després de l'èxit del concert 600 tambors per Àfrica, ara toca aconseguir reunir-ne 2.000.


+ Misirli Ahmet actuarà a Canovelles i a Barcelona. / Foto: EL PUNT

El director del festival, Josep Maria Dutrèn, avisa: «Serà espectacular.» Ja ho va ser l'any passat amb el concert 600 tambors per Àfrica. Un tambor per espectador. Ara toca omplir la sala gran de L'Auditori. Toca reunir dos milers de tambors. El concert 2.000 tambors per Àfrica, que de nou serà guiat per l'equip de percussionistes Sewa Beats, es farà el 24 de febrer. És una iniciativa solidària perquè la recaptació es destinarà al Saint John of God Catholic Hospital de Linsa, a Sierra Leona, centre agermanat amb l'hospital de Sant Joan de Déu.

Abans, i després del 24 de febrer, pel tercer Festival Internacional de Percussió s'han programat un munt de propostes amb un criteri sòlid: dins de l'àmbit de la percussió hi ha molta varietat. D'aquí que es programin, sense complexos, actuacions de jazz, folk, flamenc i música contemporània. A Barcelona, el cartell consta de 14 concerts. I, com ja és habitual en el festival, s'estén per tot el país. S'han programat nou concerts a set localitats catalanes: Canovelles (un clàssic del festival), Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Lloret de Mar, Manresa, Banyoles i Girona.

La procedència de les formacions segueix la tendència de les dues edicions anteriors. La participació de músics catalans és molt alta, ho són més del 50%. De fora, s'han convidat grups iranians, japonesos, turcs i italians. El festival també té una sensibilitat especial pels músics joves. Si l'any passat es va oferir un concert als alumnes més avançats de l'Esmuc, enguany els protagonistes són els alumnes del Taller de Músics. Dins d'aquesta línia, el festival convida a actuar una formació novella que ni tan sols té disc al mercat. Enguany pujarà a l'escenari el conjunt Vallsamba, de Valls.

El festival creix. La prova més evident és el públic. Dels 1.315 espectadors de la primera edició, l'any passat va arribar als 3.225. El pressupost és molt modest: 75.000 euros. «No tenim interès a contractar les grans estrelles internacionals, llevat que acceptin unes condicions econòmiques raonables», explica Dutrèn. Aquest any les ha acceptat Trilok Gurtu, que actuarà a Barcelona i a Girona.

Concerts a Catalunya
Misirli Ahmet (i músics de Tactequeté). Canovelles: 26 de gener
Faraualla. Canovelles: dia 9
Joan Sanmartí Ensemble & Percussions de Barcelona. Sant Feliu de Llobregat: dia 8
Belén Cabanes i A. M. Germek. Canovelles: dia 16
Àfrica d'Ivori. Molins de Rei: dia 2. Lloret de Mar: dia 15
Coetus. Manresa:

dia 15


Iran Drums. Banyoles: dia 22
Trilok Gurtu & Arkè String Quartet. Girona: dia 23
Concerts a Barcelona
Misirli Ahmet... 1 de febrer
Sendebar. Dia 2
Salvador Niebla.

Dia 6


Faraualla. Dia 7
Joan Sanmartí...

Dia 8


Companyia Vallsamba. Dia 10
Belén Cabanes...

Dia 13


Àfrica d'Ivori. Dia 14
Taller de Músics-Tambores QueRien. Dia 15
Coetus. Dia 20
Iran Drums. Dia 21
Trilok Gurtu. Dia 22
2.000 Tambors per Àfrica. Dia 24
Yoshida Brothers. Dia 29


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.