| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 30 de maig de 2023


dijous, 10 de gener de 2008
>

Caçadors, pescadors i pagesos es manifesten per defensar el món rural

L'acte de protesta, que es farà al febrer a Amposta, rebutjarà la política mediambiental del govern

LURDES MORESO. Tortosa
La Federació de Caça de les Terres de l'Ebre, l'entitat Prodelta (que agrupa les cooperatives arrosseres, les comunitats de regants i les agrupacions de defensa vegetal del Baix Ebre i Montsià), l'Associació de Defensa dels Bous, Asaja i la Federació Provincial de Confraries de Pescadors de Tarragona han convocat una manifestació conjunta pel mes de febrer en què expressaran el seu rebuig a les polítiques mediambientals del governs català i estatal. Rebutgen la «imposició» de la Xarxa Natura 2000, la manca d'inversions al delta de l'Ebre i la prohibició d'activitats tradicionals, com la caça en barraca.


+ Els representants de les diferents entitats en la roda de premsa d'ahir. Foto: L.M.

Per la dignitat de les Terres de l'Ebre, sota aquest lema es manifestaran a final de febrer caçadors, pagesos, pescadors i aficionats als bous a final de febrer (la data exacta encara està per concretar). «El món rural està discriminat i hem decidit sortir al carrer per expressar les nostres inquietuds», va assenyalar el president de la Federació de Caça de les Terres de l'Ebre, Manel Royo. En aquest sentit, els diferents col·lectius van exposar que el detonant ha estat l'aprovació de la Xarxa Natura 2000, ja que entenen que limita la seua activitat a canvi de res. «Estem cansats de tantes zones protegides i de tanta falta d'inversió, no només s'han de tapar forats del TAV a Barcelona», va afegir Royo.«EBRENC SOCARRAT»
«El català emprenyat fa riure al costat de l'ebrenc socarrat», va manifestar el vicepresident de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, Manel Ferré, que lamenta els entrebancs amb què topen els regants per entubar la xarxa de regadiu terciària del delta de l'Ebre. Tot i que encara s'ha de confirmar el lloc on es durà a terme la mobilització el més segur és que tingui lloc a Amposta, on són els serveis territorials de Medi Ambient. «No estem en contra dels polítics del territori, però per què tenim delegacions si no decideixen res?», es va preguntar el president dels caçadors. En aquest sentit, els sectors socioeconòmics que convoquen la mobilització rebutgen la política mediambiental tant del govern català com de l'Estat. «Els polítics de fora només ens escolten quan vénen eleccions, per això és ara el moment de sortir al carrer a manifestar-nos», va admetre Royo, amb referència al fet que l'acte de protesta tindrà lloc unes setmanes abans de les eleccions generals a l'Estat.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>«Ens imposen lleis»

>Una manifestació en defensa del món rural unirà caçadors, pescadors i pagesos

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.