| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 29 de juny de 2022


dijous, 10 de gener de 2008
>

El Camp i l'Ebre no s'entenen per elegir el número 2 del PSC al Congrés

Si les federacions no es posen d'acord abans del dia 19, decidirà el consell nacional

Ò. PALAU. Tarragona
Tal com es preveia, els consells de federació del PSC al Camp i a l'Ebre van votar ahir per àmplia majoria una proposta diferent de llista electoral al Congrés. Encapçalada en tots dos casos pel reusenc Francesc Vallès, el Camp vol de número 2 el tarragoní Joan Ruiz, mentre que l'Ebre aposta per l'ampostina Lluïsa Lizárraga. Vallès treia importància ahir a les desavinences i confiava d'arribar a un acord els propers dies. En cas contrari, serà el consell nacional del 19 de gener el que decidirà.


+ L'assemblea de militants del Camp va triar ahir al vespre Ruiz, a la dreta, com a número 2 al Congrés,i Alberich, al costat seu, per al Senat. Vallès, al centre, és el cap de llista. Foto: J.F.

Les respectives federacions estan d'acord en el cap de llista i els noms que el segueixen, però no en l'ordre. El Camp, així, en una assemblea multitudinària a Tarragona, aprovava amb el 95% dels vots –i un 5% d'abstencions– una proposta en què el secretari d'organització del partit, Joan Ruiz, figura com a número 2, mentre que Lizárraga és la tercera. A la mateixa hora, a Tortosa, en canvi, la federació ebrenca aprovava per 42 vots a favor i 10 abstencions una proposta en què s'intercanvien posicions, amb l'ampostina en segon lloc.

El número 1 i actual diputat, Francesc Vallès, ho justificava recordant que «en una circumscripció on hi ha dues federacions pot donar-se aquesta disparitat de criteris», però destacava la «coincidència en els noms». «D'aquí al 19 de gener –quan el consell nacional ha de ratificar les candidatures, que abans seran avaluades per una comissió de llistes del partit– queden uns dies, i crec que acabarem posant-nos d'acord», confiava. En tot cas, Vallès es mostrava convençut que, «passi el que passi», el PSC mantindrà els tres diputats actuals per Tarragona, que segons ell «acabaran sent decisius», i recordava que la seva és una llista «molt respectuosa amb el territori, i l'única que garanteix que les comarques de l'Ebre estiguin representades al Congrés i al Senat». Des de l'Ebre s'apuntaven arguments similars alhora que es destacava que el retorn del PP al govern espanyol faria ressuscitar «el fantasma del transvasament». Com que un quart diputat «és utòpic», l'objectiu socialista a la demarcació és «consolidar-se com a partit majoritari». Completen la proposta de llista, que té una mitjana d'edat de 43 anys, l'alcalde d'Alcover, Anton Ferré (4), la regidora morenca Arantxa Ordovas (5) i la cambrilenca Yolanda Quílez (6).

Les llistes per al Senat sí que es van aprovar amb total consens al Camp i l'Ebre, ja que en aquest cas no hi ha ordre preestablert –l'elector pot escollir–, i en presentar-se en associació amb ERC dins l'Entesa Catalana de Progrés només han de triar dos noms. En aquest sentit, les dues federacions van donar suport majoritari a les candidatures de l'actual senador prioratí Ramon Aleu i la jove alcaldessa de Cunit, Judit Alberich. El tercer nom serà l'alcalde de Flix, el republicà Pere Muñoz. NOTÍCIES RELACIONADES

>El PSC del Camp i l'Ebre discrepen en l'elecció del segon de la llista al Congrés

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.