| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 31 de gener de 2023


dimecres, 9 de gener de 2008
>

El nombre de blocaires de les Terres de l'Ebre es multiplica per tres durant l'últim any

Els creadors dels blocs celebren el mes de febrer una trobada a Tortosa i Roquetes

N.S.. Tortosa
L'entitat Blocaires Ebrencs celebrarà els dies 1 i 2 de febrer la segona trobada de creadors de blocs de les Terres de l'Ebre, que aquest any triplicarà el nombre de participants, com també ho ha fet el nombre de blocs durant l'últim any. Han passat dels poc menys de cinc l'any 2003, als 90 de l'any passat i als 270 d'ara. Les biblioteques de Tortosa i de Roquetes seran l'escenari de l'Ebrebloc 2008, on es tractarà dels blocs com a eina educativa i la relació entre els blocs i els polítics.


+ Imatge d'un dels actes que es va celebrar durant l'Ebrebloc 2007. Foto: OLÍVIA MOLET

Creix el nombre de participants, com també ho ha fet el de blocs, un lloc web on els usuaris publiquen els temes que els interessen i on es poden afegir comentaris. «L'any 2003 hi havia uns tres o quatre blocs a les Terres de l'Ebre –explica un dels organitzadors, Jaume Llambrich–, els anys 2005 i 2006 va produir-se una entrada molt forta de blocaires i enguany ja es pot parlar d'implantació definitiva», ja que la blocosfera ebrenca aglutina uns 270 blocs. Els Blocaires Ebrencs han estat pioners a l'hora de «vehicular una comunitat territorial de blocs –la de les Terres de l'Ebre–», comenta Llambrich. Les característiques del territori així ho propicien i els organitzadors de la trobada van decidir l'any passat passar de la comunicació a través de l'ordinador a una trobada in situ per conèixer-se.

Aquest any han anat més enllà. La trobada ha passat a ser d'un a dos dies i tractarà d'alguns dels temes «que interessen», segons especifica Jaume Llambrich. D'una banda, el divendres 1 de febrer a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa la jornada se centrarà en l'ús dels blocs com a eines educatives, a més d'altres recursos de les tecnologies de la informació. A les Terres de l'Ebre hi ha una quarantena de blocs d'aquest tipus, creats en un inici per mestres i professors però que han crescut amb la incorporació dels alumnes, que els utilitzen per a determinades assignatures. Així ho detalla Jaume Llambric, que hi afegeix que el segon dia, el 2 de febrer, la trobada es desplaçarà a la biblioteca municipal de Roquetes, on una taula rodona tractarà d'establir quines són les relacions entre la classe política i la blocaire. Hi participaran Joan Sabaté, del PSC, Francesc Sancho, de CiU, Pere Muñoz, d'ERC, i Jaume Forcadell, d'ICV, que també atendran un torn obert de preguntes. Llambrich reflexiona que alguns dels blocs que creen els polítics únicament s'actualitzen en època electoral, però la tendència va canviant i assegura que «n'hi ha de molt ben fets i ben actualitzats».

Les taules rodones no seran les úniques activitats de l'Ebrebloc 2008. A Roquetes, Jordi Abad impartirà un taller sobre creació de podcasts, un bloc en format àudio, mentre que el dia 1 es presentarà a Tortosa el web de l'entitat organitzadora, http:// www.ebresfera.cat, on es pot consultar el programa de les jornades, que pretenen difondre el format i la utilització del bloc, i que es tancaran amb un dinar a Roquetes i una sessió de Beers&Blocs a Tortosa. Els organitzadors, que volen contribuir a evitar la fractura digital, defensen que internet afavoreix la participació i la pluralització de l'opinió pública.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.