| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 8 de desembre de 2023


dijous, 3 de gener de 2008
>

Tots els veïns de Ripoll poden accedir a partir d'avui a internet gratuït per a ús domèsticJORDI CASAS. Ripoll

Tots els veïns de Ripoll que vulguin poden tenir internet de banda ampla a casa de manera totalment gratuïta. Això sí, la capacitat de la xarxa fa que funcioni bé només per a usos domèstics –correu electrònic i navegació per internet–. A través de la xarxa de Guifi.net, que permet l'accés gratuït i lliure a la banda ampla amb una inversió de 30.000 euros, l'Ajuntament de Ripoll ha reconvertit en nodes de distribució d'ADSL diversos equipaments del municipi. Entre els quals, el pavelló poliesportiu, la sala Eudald Graells, la biblioteca, el casal d'avis i l'edifici consistorial. Això ha permès millorar també les comunicacions entre aquests equipaments.

Avui a la tarda, l'Ajuntament ha convocat una reunió per informar tots els veïns sobre com han de connectar-se a aquesta xarxa. Simplement, hauran de comprar una caixa antena, que costa 150 euros –és l'única despesa–, i instal·lar-la. Aquesta petita antena té un radi de cobertura de 100 metres. Cada usuari s'haurà d'inscriure a l'Ajuntament i rebrà un codi secret d'usuari. El regidor de Barris, Eudald Casas, ha garantit la confidencialitat de la informació que farà servir cadascú i ha dit que el govern local únicament tindrà un registre d'usuaris per obtenir dades a títol informatiu com ara les franges amb més connectats.

A la Garrotxa, nou ajuntaments i Guifi.net estan promovent una xarxa gratuïta d'internet, que a Tortellà i Sant Ferriol ja s'ha enllestit; a Besalú, s'està a punt de posar en marxa, i, d'aquí a un mes, estarà a punt a Argelaguer, Castellfollit, Beuda, Sales de Llierca, Maià de Montcal i Montagut i Oix.

A més, ara, s'estan polint els últims detalls legals per instal·lar una antena repetidora al santuari del Mont per abastar la xarxa.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.