| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 9 d'agost de 2022


diumenge, 30 de desembre de 2007
>

Salut i Medi Ambient tenen en marxa una campanya per reduir l'ús del mercuri en l'odontologia

Els químics fa anys que alerten del mal ús d'aquest metall en els empastaments

NÚRIA ASTORCH. Girona
Odontòlegs, ginecòlegs i pediatres han rebut en els últims mesos un comunicat procedent, en el primer cas, del Col·legi d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, i en els altres dos casos, dels departaments de Salut i de Medi Ambient, perquè l'amalgama dental, formada en un 50% per mercuri, no s'utilitzi ni en dones embarassades ni en menors de 14 anys pels efectes nocius en la salut i en el medi ambient. Fa anys que el Col·legi de Químics denuncia el mal ús del mercuri en els empastaments.


+ Consulta d'un dentista, en una imatge d'arxiu. Foto: Q.P.

La majoria de les persones adultes que han estat sotmeses a tractaments odontològics d'empastaments dentals porten amalgames de color gris metàl·lic formades, en un 50%, per mercuri. Tot i que les amalgames s'han anat substituint progressivament per materials alternatius, encara es fan servir. Pere Bicardí, membre del Col·legi de Químics de Catalunya, fa anys que estudia la toxicitat de les amalgames per a les persones que les porten així com els efectes negatius en el medi ambient. Bicardí sosté que la presència del mercuri en la cavitat bucal és un factor de risc important en l'aparició d'afeccions en la llengua i en la mucosa bucal i de malalties del sistema nerviós.

Amb la implicació del Col·legi de Químics i de la Facultat de Químiques de la UB, es van començar un seguit de contactes amb Salut i Medi Ambient que van culminar amb una reunió, el 26 de febrer passat, entre els dos departaments, el Col·legi de Químics i el Col·legi d'Odontòlegs. En la reunió es va decidir fer una recomanació a odontòlegs, pediatres i ginecòlegs perquè no s'utilitzi l'amalgama dental, especialment en les dones embarassades i en nens de fins a 14 anys.

El Col·legi d'Odontòlegs va informar-ne els col·legiats durant el mes d'agost i Salut, el mes de setembre. NOTÍCIES RELACIONADES

>Suècia, un exemple a seguir

>Posen en marxa una campanya per reduir l'ús del mercuri en l'odontologia

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.