| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 15 de novembre de 2019


diumenge, 30 de desembre de 2007
>

Fotuda futura facturala galeria

JOSEP VALLS.

Un amic meu del poble, extècnic en qüestions hidroelèctriques, m'explica, amb documentació, que el sistema de tarifes de la llum està a frec de l'esfondrament, de la fallida total, perquè hi ha una immensa diferència entre el que costa realment generar electricitat i el preu que en paga el client final. Es veu que un dia o altre algú haurà de liquidar aquesta hipoteca elèctrica col·lectiva que afecta (sense saber-ho els interessats) més de 25 milions de clients i milers de petites i mitjanes empreses. Des de sempre el cost de la llum ha estat per sota del cost de produir-la, i el sistema ha anat generant un dèficit que a hores d'ara ja és una immensa i imparable bola de neu. El mateix Ministeri d'Indústria preveu que a finals del 2008 el deute dels espanyols amb les elèctriques arribarà als 15.000 milions d'euros. Amb aquesta quantitat es podrien construir tres TAV de Madrid a Barcelona, o es podria comprar cinc vegades la companyia Iberia (o millor: es podrien fitxar onze Kaká).

Ajustar preus per solucionar la cosa no ho farà cap govern, seria el més impopular que podria fer. De moment ens van apujant la llum un tres o un quatre per cent anual, però abans de pocs anys diu que caldrà liquidar el deute, o fotrà un pet com una gla. Em fa una certa gràcia haver sabut això ara, en plenes festes de Nadal, la millor època de l'any per creure que, la llum, ens la regalen. Només cal treure el nas per la finestra tan bon punt es fa fosc.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.