| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 17 de setembre de 2019


dilluns, 24 de desembre de 2007
>

Arbúcies aporta 6,65 euros per cada habitant en cooperació, la xifra més alta de la demarcació

L'estudi situa Llançà a la cua dels gironins, amb 0,05 cèntims per cada veí

DANI VILÀ.
Arbúcies és el municipi gironí que continua fent la inversió més gran en solidaritat per cada habitant, amb una aportació de 6,65 euros. Malgrat mantenir un lloc de privilegi, també cal subratllar que el 2005 va rebaixar la inversió en solidaritat més de 2 euros respecte al 2004, en què va invertir 8,75 euros per cada veí. A la zona baixa de la llista, hi trobem Llançà, que va destinar uns testimonials 0,05 cèntims per habitant, o Palamós (0,07), mentre que Portbou se situa poc per sobre, amb 0,11.


+ Una imatge de la campanya d'alfabetització de l'ONG Soarpal d'Arbúcies. Foto: EL PUNT

La llarga tradició solidària que ha acompanyat des de finals dels anys vuitanta el municipi d'Arbúcies continua suposant que és la població gironina que més diners destina a projectes de cooperació, ja que gasta una mitjana de 6,65 euros per cada habitant.

Aquestes dades mostren clarament el compromís dels diversos consistoris a finançar projectes de cooperació i desenvolupament, però cal prendre les dades amb cautela, ja que l'informe només considera les inversions que s'han fet a través del Fons Català.

A la part alta de la llista hi hauria municipis com Das (6,06 euros), Palafrugell (5,80), Pals (5,09), Riudarenes (5,06), Lloret (4,29), Girona (4,13), Porqueres (3,54) o Sant Gregori (3,21). A l'altre costat de la llista, hi trobem Llançà, que només va destinar aquell any 0,05 cèntims per habitant, mentre que a molt poca distància hi ha Palamós, amb 0,07 cèntims, Portbou (0,11) o Calonge (0,17), per esmentar alguns exemples. Aquestes dades es poden compensar amb el centenar d'ONG gironines molt dinàmiques i que es financen amb altres fonts. NOTÍCIES RELACIONADES

>Beuda, un cas especial

>Només set municipis gironins destinen el 0,7% a projectes de solidaritat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.